vestnik

Tako so se ta teden odrezale mlajše selekcije NŠ Mura

Vestnik.si, 25. 3. 2023
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura.
Šport

Zmaga mladincev in selekcij U15 ter U14.

Mladinci in kadeti so odigrali prijateljski tekmi. Oboji so gostovali v Kidričevem pri Aluminiju. Mladinci so prišli do zmage z 2 : 0, za čarno-bejle sta zadela Luka Turudija in Žan Buček, kadeti pa so sicer pokazali dopadljivo igro s kar nekaj priložnostmi, a so se zmage 1 : 0 na koncu veselili Kidričani.

Selekcija U15 je odigrala novo prvenstveno tekmo proti ekipi Jarenine in slavila s 6 : 0. Za Muraše sta dvakrat zadela Nejc Bencak in Filip Andrejčak, po en zadetek sta dodala Maj Balažic in Jan Kovačič. Tudi selekcija U14 je doživela visoko zmago s 7:0 proti ekipi JAZ Leoben iz sosednje Avstrije. 

nš-mura, mlajše-selekcije
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura.

Selekcija U11 se je udeležila mednarodnega turnirja Umag trophy 2023, kjer so v skupinskem delu odigrali sedem tekem, ob tem pa zabeležili pet zmag in dva neodločena izida in končali na drugem mestu ter se prebili v zlato skupino. V osmini finala je bila po streljanju kazenskih strelov boljša ekipa Jadran Poreč, v razigravanju od devetega mesta naprej, pa so bili, prav tako po streljanju kazenskih strelov, boljši nogometaši Maribora. Muraši so tako osvojili 13. mesto. Selekcija OŠ U11 se je prvič udeležila turnirja v Umagu, kjer je nastopilo 64 ekip iz šestih držav. 

nš-mura, mlajše-selekcije
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura.

Selekcija U9 je gostovala na turnirju Umag Trophy, kjer je igralo 61 ekip. Muraši so sodelovali z dvema ekipama, in sicer Mura Črni ter Mura Beli. Mura Črni so v predtekmovalni skupini z gol razliko  28:2 končali na drugem mestu, nato pa so v zlati skupini dvakrat klonili proti NK Poreč Jadran in NK Maribor ter na koncu zasedli trinajsto mesto. Mura Beli pa so bili v predtekmovanju peti, nato pa premagali Dravinjo in Zarico Kranj, kar je zadostovalo za 33. mesto.

ŽNK MURA NONA

Selekcija U15 je odigrala dve prijateljski tekmi v Trbovljah. Prvo tekmo so Murašice odigrale proti ŽNK Tabor Maribor ter zmagale z rezultatom 1 : 5. Za Murašice so zadele Marij Branšperger, Angelina Brčerević, Deja Linhard, Katinka Pevnik Skaza in Nella Gjergjek. Drugo tekmo pa so odigrale proti DNK Trbovlje ter izgubile s 3 : 0. 

Selekcija U11 je odigrala prijateljsko tekmo proti fantom iz NK Turnišče. Po začetnem prvem golu Ruby Šuster, je dvakrat zapored zadela Teja Horvat. Za 4 : 0 je še enkrat zadela Ruby Šuster, nato so svoj prvi gol zadeli še fantje iz Turnišča. Na 5 : 1 je povišala Ela Škodnik, sledil je zadetek nogometašev Turnišča, nato pa so sledili trije zadetki Alise Eme Pucko za končnih 8 : 2. 

nš-mura mlajše-selekcije žnk-mura-nona mura