vestnik

Tekma Nafte že spet preložena

Vestnik.si, 11. 12. 2021
Facebook NK Roltek Dob
Snežna odeja je preprečila sobotno tekmo Doba z Nafto.
Šport

Nogometaši lendavske Nafte bi morali danes ob 13. uri odigrati zaostalo tekmo 17. kroga 2. SNL, a ta je znova preložena. Tokrat razlog ni koronavirus.

"Slabo vreme je že v začetku tega tedna kazalo slabe obete glede igranja zaostale tekme z NK Nafta 1903, le-ta je bila sicer planirana to soboto, 11.12.2021ob 13. uri v Športnem parku Dob, a bo morala počakati na spomlad, saj je nogometno zelenico v Dobu prekrila debela snežna odeja," so sporočili iz NK Roltek Dob.
Nafta, ki je že v prejšnjih tednih "lovila" svoje zaostale tekme, bo tako vseeno ostala brez še enega srečanja v tem letu, ki bi lahko dalo odgovor, ali bi se lahko že zdaj povzpela na tretje mesto (z zmago, op. p.). Tako pa Lendavčani ostajajo na četrtem mestu. Dvoboj med Dobom in Nafto bo ostal edina preložena tekma v 2. SNL, ni pa jasno, zakaj moštvi ne bi mogli odigrati tega srečanja morda za kakšen slab teden, saj je napovedano precej boljše vreme, ko sneg ne bi več smel povzročati preglavic. Tako pa je NZS  natrpala kup tekem iz različnih slovenskih lig (med drugim tudi Olimpijino z Muro, poglejte pa si samo, koliko jih je preloženih v mlajših kategorijah) na spomladanski čas, brez da bi določila kakšne natančne datume za te preložene tekme.

lendava, nogomet, nk-nafta1903, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
NK Nafta 1903 in NK Roltek Dob sta v začetku te sezone brez težav odigrala medsebojno tekmo, ki se je končala z izidom 2 : 3.

Da vse ni v redu, kaže tudi sporočilo, ki ga je NK Roltek Dob objavil ob informaciji o preložitvi srečanja z Nafto: "Ob tem smo v NK Roltek DOB precej slabe volje, saj se odločitev sprejema zelo pozno, praktično tik pred zdajci, to pa je v smislu organizacije resnega dogodka, še posebej pa v času virusnih obolenj in preprečevanja le-teh, nesprejemljivo, kakor tudi nerazumljivi termini minulih tekem (med tednom, ob 13.30), saj se je prav zaradi takšnih, za nas nemogočih terminov, žal prevečkrat zgodilo, da zaradi osebnih, službenih in ostalih obveznosti, nismo mogli računati na večino naših nogometašev, ker se zavedamo, da nogomet za njih ni edina profesionalna aktivnost. V popolnoma enaki meri se to odraža v tekmi z Nafto, ne glede na sobotni termin, a tokratna bo žal morala počakati na pomlad."
Jure Zauneker
NK Nafta 1903 in NK Roltek Dob bosta morala na srečanje čakati kar do spomladi, pri Dobu pa so izrazili nezadovoljstvo nad NZS glede njenega načina organiziranja tekem.
nogomet preložitev roltek-dob nafta-1903