vestnik

Tekma proti Rusiji razprodana, na igrišču bo treba pustiti srce

STA, 18. 9. 2019
Jurij Kodrun
Tekma z Rusijo bo potekala pred razprodanimi Stožicami.
Šport

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca kljub torkovemu porazu proti Makedoniji uspešno pluje proti najmanj drugemu mestu v skupini C. Povsem realne možnosti ima tudi še za prvo, zato pa bodo morali danes na svoji zadnji tekmi predtekmovanja premagati zaenkrat še neporaženo Rusijo s 3:1 ali 3:0. Tekma se bo začela ob 17.30.

Zmaga bi pomenila lažjega tekmeca v osmini finala, če bi bili v osmini finala obe ekipi uspešni, se bi nato spopadli še v četrtfinalu, ki bo prav tako v Ljubljani. Slovenci so lahko ob porazu 0:3 in zmagi Turkov 3:0 proti Finski tudi tretji. "Po porazu ni nič drugače kot pred njim. Z Rusijo bomo odločali o prvem mestu, bolj kot o rezultatu pa moramo razmišljati o naši igri. Verjamem, da bo precej boljša kot proti Makedoniji. Za uspeh bomo morali pustiti srce na igrišču," meni kapetan slovenske ekipe Tine Urnaut, ki zelo ceni današnjega tekmeca. "So evropski prvaki, zmagovalci lige narodov, favoriti skupine in favoriti prvenstva. So ekstremno močna atletska ekipa, ki res mogoče do zdaj v Ljubljani ni pokazala vsega, kar zna, a se je naprezala ravno toliko, kolikor je bilo potrebno," Ruse hvali slovenski kapetan.Rusi so Slovence dvakrat premagali že na prejšnjem prvenstvu na Poljskem, prvič v skupini, nato pa še v četrtfinalu. "Želimo dobiti oba obračuna z njimi, a seveda, da bi bil bolj pomemben tisti v četrtfinalu. Od prvenstva na Poljskem so pomladili ekipo, mladih imajo malo morje. Težko pa jih ocenjujem, ker proti njim še nisem igral," je dejal Korošec. Bolj pogumno možnosti za zmago napoveduje libero ekipe Jani Kovačič. "Menim, da jih lahko premagamo tudi s 3:0, a bomo morali iz glave izbiti poraz proti Makedoniji in biti stoodstotno na tekmi. Ne bo lahko, ampak se bomo potrudili. Tudi poraz proti Rusom pa ne bi bila katastrofa. Bi bili drugi, se bi merili z Bolgari, bi pa proti njim iskali priložnosti," pravi Kanalec. "Oni prav tako zelo nihajo na evropskem prvenstvu, toda zagotovo imajo kakovost, zaradi katere se lahko privoščijo slabe trenutke. A ko je potrebno, so pravi. Toda ustrašili se jih ne bomo, navijačem se bomo poskušali oddolžiti za vso spodbudo, ki nam jo kažejo v Stožicah. Proti Makedoniji smo razočarali, verjamemo, da proti Rusiji ne bomo," upa libero slovenske reprezentance Jani Kovačič.

odbojka slovenija stozice bobo
Bobo
Slovenski odbojkarji gredo po zmago.Slovenci se že ves čas prvenstva borijo tudi s poškodbami. Proti Makedoniji nista mogla pomagati Jan Kozamernik in Gregor Ropret, ali bosta igrala proti Rusiji, zaenkrat ne ve niti trener Alberto Giuliani. "Sta v rokah zdravniške službe, ta bo odločila," je dejal Italijan.

odbojka ep