vestnik

Tekma z Gorico bo težka, vendar želja po zmagi ostaja

Vestnik, 20. 2. 2021
Aleš Cipot
Mura : Gorica
Šport

Nogometaši Mure se bodo danes ob 20. uri na Mestnem stadionu Fazanerija pomerili z nogometaši Gorice. Pred tekmo je svoja pričakovanja strnil strateg črno-belih Ante Šimundža.

V letošnji sezoni sta se ekipi Mure in Gorice srečali že dvakrat, in sicer v 4. in 13. krogu. Obakrat je zmaga pripadla nogometašem Mure. "Tekmujemo zato, da bi zmagali. Dobiti želimo vsako tekmo, ne glede na nasprotnika. Vsako tekmo jemljemo posebej, zmage pa nas delajo samozavestnega. Naša podoba na igrišču na zadnjih dveh tekmah je bila takšna, da bi si lahko zaslužili tudi kakšno zmago," je povedal Ante Šimundža. 

mura, gorica
Aleš Cipot
Mura : Gorica

Mura, ki trenutno zaseda 3. mesto na lestvici in za vodilno Olimpijo zaostaja sedem točk, bo tekmo odigrala brez pomembnega člena prve enajsterice, Nina Koutra, ki ima zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov prepoved igranja. "Glede zadnjega obdobja se fantje vračajo, zdravstveni bilten je trenutno zelo pozitiven."

mura, gorica
Aleš Cipot
Mura : Gorica

Pri Goričanih, ki zasedajo zadnje mesto na lestvici, bo manjkal Matija Kavčič. "Gorica je z novim trenerjem in novimi dodatnimi močmi nekoliko drugačna. Na podlagi prejšnjih tekem lahko pričakujemo težko preizkušnjo in zahtevnega nasprotnika, vendar nam to miselnosti ne spremeni. Želje ostajajo iste," je še sklenil Šimundža. 

nš-mura nd-gorica plts