vestnik

Tekmec Murašev bo iz Madžarske, Estonije ali Norveške

Vestnik, 9. 8. 2020
Reuters
94 ekip bo danes v Nyonu dobilo nasprotnika v 1. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa.
Šport

V Nyonu bo danes ob 13. uri potekal žreb parov prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. 94 ekip je razdeljenih v 15 skupin, med njimi so tudi trije slovenski klubi, poleg soboške Mure še Olimpija in Maribor.

Mura je v deseti skupini med nenosilci, kar pomeni, da bo njen nasprotnik nekdo od nosilcev. Možnosti so tri, in sicer bodo črni-beli igrali proti ekipi Bodø/Glimt iz Norveške, Nõmme Kalju iz Estonije ali madžarskemu Fehervaru. 

Skupina 10

Nosilci:

1 Bodø/Glimt (NOR)

2 Nõmme Kalju (EST)

3 Fehérvár (HUN)

Nenosilci:

4 Mura (SVN)

5 Kauno Žalgiris (LTU)

6 Bohemian (IRL)

13 skupin šteje po šest ekip, dve pa po osem. Nosilci so označeni s številkami od 1 do 3, nenosilci pa s številkami od 4 do 6. Kroglice s številkami bodo razdeljene v dva bobna, iz vsakega bodo izžrebali po eno in jo dali v tretji, sredinski boben, ki bo odločal o tem, katera ekipa bo igrala v vlogi gostitelja in katera v vlogi gosta. Kot še piše na uradni strani tekmovanja, bodo izžrebane številke dale pare v vseh skupinah. Če bosta torej najprej izžrebani številki 1 in 4, bo to veljalo za vseh 13 skupin. Za preostali skupini, kjer je po osem ekip, bo žreb opravljen na podoben način.  

Naj spomnimo, da bo v 1. krogu odigrano le eno srečanje, tekme pa bodo za zaprtimi vrati potekale 27. avgusta. 

Tekmeca bosta danes dobila tudi ljubljanska Olimpija in Maribor, ki sta oba med nosilci v skupini 1. Možni nasprotniki so Coleraine iz Severne Irske/La Fiorita iz San Marina, Vikingur Reykjavik iz Islandije ali Levadia Tallinn iz Estonije.  

nš-mura liga-evropa kvalifikacije uefa