vestnik

Tekmovalci pomurskih pobratenih judo klubov osvojili več medalj

Vestnik.si, 7. 4. 2024
Arhiv kluba
Mednarodno judo tekmovanje za Pokal Ptuja.
Šport

Na mednarodnem judo tekmovanju za Pokal Ptuja so osvojili več kot 20 medalj.

Na mednarodnem judo tekmovanju za Pokal Ptuja, ki je potekalo včeraj, so se člani treh pobratenih klubov - Judo Kluba Štorkljice, Judo Kluba Klima Center Tratnjek Beltinci in Judo Kluba Moravske Toplice - pomerili s preko 200 tekmovalci iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Srbije ter Hrvaške. Tekmovanje je vključevalo več disciplin, vključno s spretnostnim poligonom, borbami v parterju in borbo stoje.

Najprej so se na spretnostnem poligonu pomerili najmlajši tekmovalci, nato pa so sledile borbe v parterju in borbe stoje. Tekmovalci so pokazali izjemen talent in borbenost, kar se je odrazilo tudi v njihovih rezultatih.

pokal-ptuja, judo
Arhiv kluba
Mednarodno judo tekmovanje za Pokal Ptuja.

Med dobitniki medalj v borbah v parterju so bili Galla Jeneš (1. mesto), Tessa Jeneš (2. mesto), Aleks Radman (3. mesto), Bor Lovenjak (1. mesto), Aleks Šiftar (2. mesto) in Rene Turner (1.mesto).

V kategoriji judo borb so dosegli izjemne uspehe v različnih starostnih kategorijah. Med deklicami U10 je Viktorija Verbai osvojila prvo mesto v kategoriji G2, Špela Talaber je bila najboljša v kategoriji G1, medtem ko je Živa Vidonja zasedla tretje mesto v isti kategoriji. Tudi med dečki U10 so naši tekmovalci blesteli, saj je Izak Ficko osvojil prvo mesto v kategoriji G4, Nai Horvat je zasedel drugo mesto v kategoriji G1, Aleksander Džombič pa tretje mesto v kategoriji G3.

V kategoriji U12 so naši judoisti prav tako dosegli odlične rezultate. Liam Škerlak je osvojil prvo mesto v kategoriji do 46 kg, Anastasija Amelie Žalig pa drugo mesto v kategoriji do 52 kg.

Med starejšimi kategorijami so se prav tako izkazali. Nino Šeruga je osvojil prvo mesto v kategoriji do 50 kg, Zoja Rituper pa je bila najboljša v kategoriji do 40 kg ter tretja v kategoriji do 44 kg. Mitja Litrop je osvojil drugo mesto v kategoriji do 55 kg, Nil Temlin pa tretje mesto v kategoriji do 66 kg.

Judo klub Moravske Toplice je v skupnem seštevku osvojil ekipno 5. mesto. 

pokal-ptuja, judo
Arhiv kluba
Mednarodno judo tekmovanje za Pokal Ptuja.

judo pokal-ptuja