vestnik

(FOTO) Teniški turnir Zala U16 v Murski Soboti

Vestnik.si, 20. 4. 2021
Jure Zauneker
Turnir v Murski Soboti
Šport

Na teniških igriščih v Fazaneriji se je končal odprti turnir v starostni kategoriji Zala U16. Naslova sta se veselila Pia Petelinšek in Jernej Ploj (oba ŽTK Maribor).

V Murski Soboti je nase znova opozorila Zala Vnuk (l. 2007) iz Teniškega kluba IN iz Ljubljane, ki je v četrtfinalu presenetila zimsko državno prvakinjo Anamari Žnuderl. Domača predstavnica je prvi niz dobila s 6 : 0, a Vnukova se ni dala in je zrežirala preobrat. Navdušila je tudi Zala Bizjak (l. 2008, Cokan teniška akademija iz Šešč pri Preboldu), ki je na poti do polfinala ugnala kar tri nosilke. Najprej je presenetila dve leti starejšo Evo Zalokar (Triglav Kranj), v četrtfinalu pa ugnala še četrto nosilko Karin Dirnbek (Krško). V polfinalu je obračun dveh Zal pripadel Vnukovi, ki pa v finalu izjemno uspešnega turnirja ni uspela kronati z naslovom. Njen nalet je namreč zaustavila leto dni starejša Pia Petelinšek (ŽTK Maribor), ki na poti do finala ni izgubila niti niza. Finalni obračun je bolje pričela Vnukova, a Pia je bila tista, ki je naslednja dva niza uspela zaključiti sebi v prid in je na koncu povsem zasluženo dvignila največji pokal.

murska-sobota, tenis, turnir-v-murski-soboti
Jure Zauneker
Turnir v Murski Soboti

Anamari Žnuderl je bila sicer v prvem kolu prosta, v drugem pa je premagala Karolino Trnkovsko iz Luke Koper s 6 : 2 in 6 : 2. Ostali igralki Teniškega kluba Murska Sobota sta izpadli v prvem kolu glavnega turnirja. Stašo Šraj je premagala Mia Sara Ribnikar iz Celja z 2 : 6, 7 : 5 in 5 : 1 (predaja Šrajeve), Sara Radiković iz kranjskega Triglava pa je bila boljša od Lane Križman Erlih s 6 : 4 in 6 : 2. 

murska-sobota, tenis, turnir-v-murski-soboti
Jure Zauneker
Turnir v Murski Soboti

Na peščenih igriščih v Murski Soboti je ob turnirju deklet potekal še turnir fantov B-kategorije, na katerem se je predstavilo 14 igralcev. Zelo zanesljivo je na igrišču deloval Dejan Desy (ŽTK Maribor), ki je do finala v treh obračunih skupaj izgubil zgolj tri igre, a v boju za turnirsko zmago je več pokazal prvi nosilec, Desyjev klubski kolega Jernej Ploj. Ta je finalni obračun dobil s 6 : 3 in 7 : 5.

murska-sobota, tenis, turnir-v-murski-soboti
Jure Zauneker
Turnir v Murski Soboti

Edini igralec Teniškega kluba Murska Sobota Roko Kolmanič je izgubil že v prvem kolu z Desyjem z 0 : 6 in 0 : 6.

tenis turnir fazanerija murska-sobota u16
Kaj zdaj berejo drugi