vestnik

"Trda prvenstvena tekma, ki bi lahko šla tudi v drugo smer"

Tomo Köleš, 23. 9. 2019
Aleš Cipot
Ante Šimundža.
Šport

Po dvoboju Mure in Celja sta svoje misli in mnenja razkrila trenerja Ante Šimundža in Dušan Kosič.

Dušan Kosič: "Videli smo trdo tekmo dveh discipliniranih ekip. Ni bilo veliko priložnosti. Tiste, ki so se ponudile, pa nismo izkoristili. Tako da sem načeloma z odnosom, pristopom in vloženim trudom fantov zadovoljen. Ostaja pa grenak priokus, da smo bili poraženi na tak način."

Ante Šimundža: "Se strinjam s kolegom. Čvrsta, trda prvenstvena tekma. Lahko bi šla v eno ali drugo smer. Zgodilo se je to, kar se je zgodilo. Mi pa nismo bili pravi. Oni so bili bolj čvrsti in močni. Z izjemo nekaj dvobojev, ki smo jih dobili mi, so bili izredno agresivni in nam povzročali težave. S tega stališča, da smo igrali doma in pred svojimi navijači, nismo bili na pravi ravni. Pristop in volja sta bila v redu, po drugi strani pa je Celje kakovostna ekipa, ki ima svojo pot, idejo in zakonitosti, kar dokazuje iz tedna v teden. Zavedali smo se, da bo zelo zahtevna preizkušnja, zato lahko samo ponovim, da je to bila trda prvenstvena tekma." 

Konkreten komentar o enajstmetrovki?

Dušan Kosič: "Glejte, če hočeš dosoditi enajstmetrovko, jo boš dosodil. To je pač ta sodniški kriterij. Včasih ti gre na roko, včasih pa ne. Rekel sem sodniku, da če se bo izkazalo, da to ni enajstmetrovka ... Težko mi je to sprejeti. Z moje strani, kot sem jaz videl, se mi je zdela odločitev smešna. Nisem mogel verjeti, da je to lahko enajstmetrovka. Vprašanje je, kaj bo pokazal posnetek. Ampak to je vedno tako. Če sodnik hoče, bo že našel razlog. Če se bo pa izkazalo, da to ne bi smela biti enajstmetrovka, pa je vse skupaj smešno. Ne vem. Fantje so vložili svoj trud, potem pa sodnik na tak način vpliva na tekmo. To mi je ... Ne vem, sploh nimam besed."

b446167276ddb5bf7ad41486b63fd569
Aleš Cipot
Dušan Kosič

Ste se kaj pogovarjali o tem, kdo je sploh dosodil enajstmetrovko? Sodnik za golom?

Dušan Kosič: "Glavni sodnik je ni mogel videti. To mu je povedal verjetno nekdo od sodelavcev."

Ante Šimundža: "Ne vem. Sam še nisem videl posnetka."

Celjani so si v prvem polčasu hitro zagotovili posest žoge? Čemu pripisujete to pomanjkanje čvrstosti v dvobojih?

Ante Šimundža: "Coni udobja. Enostavno smo prišli v cono udobja, ki pa je pri nas ne želimo imeti. Kot da smo menili, da bo prišlo vse samo od sebe. Saj naš trud je bil v redu, ampak če v dvobojih večkrat iščeš pomoč sodnika, potem s tem ne morem biti zadovoljen. To je bil pokazatelj, da igramo proti čvrstemu tekmecu, ki je vedel, kaj si želi in na kakšen način priti do tega. S tem segmentom naše igre nisem bil zadovoljen. Pristop, motivacija in ideje, ki jih imamo na treningih - vse to je bilo prisotno. Ampak če izgubljaš dvoboje, ker si zadovoljen in misliš, da bo šlo vse samo tako, to ni v redu. To je ena zadeva, ki se je fantje zavedajo, tako da verjamem, da bomo to popravili do naslednje preizkušnje."

Je kaj več jasnega glede Alena Kozarja?

Ante Šimundža: "Ne kaže dobro. Gre za poškodbo kolena."

Murska Sobota ,Ante Šimundža
Aleš Cipot
Ante Šimundža: "Verjamem, da bomo določene stvari popravili do naslednje preizkušnje."

nogomet mura celje ante-šimundža dušan-kosič