vestnik

Tija Horvat nastopila na svetovnem prvenstvu

Vestnik.si, 16. 10. 2024
BK Mladost
Slovenska reprezentanca do 19 let na svetovnem mladinskem prvenstvu.
Šport

V kitajskem mestu Nanchang je potekalo svetovno mladinsko prvenstvo mešanih ekip in svetovno mladinsko prvenstvo za posameznike in dvojice v badmintonu. Udeležila se ga je tudi športnica iz Badminton kluba Mladost iz Lendave Tija Horvat.

Horvatova je nastopala kot članica slovenske reprezentance, skupaj z Anjo Blazina, Ariano Korent, Tinkaro Alič, Nikito Pešehonovom in Tadejem Jelencem. Ekipno so dosegli 22. mesto, kar v lendavskem klubu ocenjujejo kot odlično glede na velikost naše države. 

slovenska-reprezetanca, kitajska
BK Mladost
Slovenska reprezentanca do 19 let na svetovnem mladinskem prvenstvu.

Lendavska tekmovalka je nastopila tudi v posamični konkurenci in v konkurenci dvojic. "Žal je na obeh tekmah dobila premočne nasprotnike, ki ji niso dale večje možnosti za zmago," so sporočili iz BK Mladost. Med posameznicami jo je premagala Japonka Niina Matsuta, v dvojicah, kjer je tekmovala z Aličevo (BK Olimpija), pa sta bili boljši Tajki. "Tijo čaka še veliko priložnosti na mladinskih tekmovanjih, saj jo predvidoma čaka še eno svetovno prvenstvo in pod pravimi pogoji morda tudi mladinske olimpijske igre 2026," so sklenili. 

tija-horvat bk-mladost svetovno-prvenstvo