vestnik

Tija Horvat uspešno nastopila na Češkem

Vestnik.si, 10. 4. 2024
BK Mladost
Tija Horvat se je odlično odrezala na Češkem.
Šport

Tija Horvat je osvojila tretje mesto v posameznih igrah in srebrno medaljo v dvojicah.

Tija Horvat je preteklih nekaj dni preživela na Češkem, natančneje v Češkem Krumlovu, kjer je sodelovala na mednarodnem tekmovanju za igralce do 17 let. Na tem tekmovanju se je pomerilo 130 tekmovalcev iz različnih delov Evrope.

Tija je tekmovala tako v posameznem kot tudi v dvojnem tenisu, kjer je njena partnerka bila Hrvatica Ana Pranić.

S svojim suverenim nastopom se je Tija uspešno uvrstila med najboljših 16 tekmovalcev. V drugem krogu je premagala Čehinjo Kreplovo in Švicarko Putrijevo v dveh nizih. Četrtfinalni obračun je prinesel večji izziv v obliki Čehinje Nydrlove, vendar je Tija tudi tokrat pokazala svoje sposobnosti in slavila zmago z rezultatom 21-19, 22-20. V četrtfinalu je premagala tudi Romunko Gherasimovo v dveh nizih (21-15, 21-16). V polfinalu se je soočila z močno nasprotnico, prvo nosilko turnirja, Čehinjo Amelie Maixnerovo. Kasnejša zmagovalka je bila tokrat boljša od Tije s 21-9 in 21-11, zaradi česar je Tija osvojila tretje mesto.

bk-mladost, tija-horvat, češka
BK Mladost
Tija Horvat se je odlično odrezala na Češkem.

Poleg tega se je Tija skupaj s partnerko Ano Pranić (Hrvaška) odlično odrezala tudi v dekliških dvojicah. Kot drugi nosilki turnirja sta upravičili svoj položaj. Do polfinala sta brez večjih težav napredovali, vendar ju je v polfinalu čakal zahteven dvoboj proti Čehinjama Grednerovi in Turonovi. Tija in Ana sta morali odigrati tri nize, da sta se uvrstili v finale. V finalu sta se pomerili z romunskim dvojcem Gherasim/Sirbu, ki je bila bolj prepričljiva (21-12, 21-17), zaradi česar se je Tija razveselila srebrne medalje.

tija-horvat bk-mladost češka