vestnik

Tio Cipot pred kvalifikacijsko tekmo: Fazanerija je znana po tem, da ponudi pomoč 12. igralca. Upam, da Prekmurje tudi danes ne razočara"

Vestnik.si, 17. 10. 2023
Luka Vovk
Tio Cipot je bil junak tekme na Cipru.
Šport

Na mestnem stadionu Fazanerija bo danes ob 18. uri kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2025 selekcije U21 med Slovenijo in Avstrijo. Med igralci, ki jih je vpoklical trener Mile Aćimović, sta tudi pomurska nogometaša Tio Cipot in Marcel Ratnik.

To bo četrta kvalifikacijska tekma, Slovenci bodo lovili četrto zmago, prvo na domačih tleh. Mladi reprezentanci Slovenije in Avstrije sta se doslej pomerili dvakrat, nazadnje junija 1994, ko se je pripravljalna tekma končala z 1 : 1, pred tem pa oktobra 1993, ko so Slovenci zmagali z 0 : 4. Ačimović je pred današnjo tekmo povedal, da so se morali po zmagi in dobri predstavi na Cipru (takrat je dva gola prispeval Tio Cipot), najprej dobro regenerirati. "Vemo, kaj nas čaka, analizirali smo igro avstrijske reprezentance. Naša želja je zmaga, ponoviti pristop, ki so ga kazali do sedaj, delovati moramo samozavestno in si želeti treh točk." Zmaga na Cipru je tudi okrepila samozavest igralcev. 

Na domače igrišče se bo vrnil nekdanji nogometaš Mure Tio Cipot. "Ekipa je na visoki točki, zmaga pa nam je veliko pomenila, saj ni lahko zmagati na Cipru. Dva zadetka sta nekaj lepega, a tega ne bi dosegel brez ekipe. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Soigralcem sem v slačilnici dejal, da je Fazanerija znana po tem, da ponudi pomoč dvanajstega igralca. Upam, da Prekmurje tudi v torek ne razočara," pravi. V Fazaneriji je prve nogometne korake storil tudi Marcel Ratnik, sicer član ljubljanske Olimpije. "Mislim, da bi nam tri točke veliko pomenile, v tej skupini smo nekaj že naredili, nova zmaga pa bi bila zelo pomembna v boju za uvrstitev," se veseli tekme in se nadeja, da bo Fazanerija polna. 

Vstopnice za tekmo stanejo 8 evrov, otroci do 14 leta imajo prost vstop.

slovenija avstrija nogomet fazanerija