vestnik

Tio Cipot s Spezio osvojil točko na težkem gostovanju

Vestnik.si, 9. 4. 2023
Spezia Calcio Facebook
Tio Cipot je na gostovanju pri Fiorentini preživel doslej največ svojih minut na igrišču v Serie A.
Šport

V 29. krogu Serie A sta se Fiorentina in Spezia v Firencah razšli z 1 : 1, kar je bil za marsikoga presenetljiv razplet. Za Spezio je od 65. minute naprej igral tudi Tio Cipot.

Trener Spezie Leonardo Semplici je kar nekako presenetljivo hitro poslal Cipota na "vroč" teren v Firencah, saj mlademu Prekmurcu doslej ni namenjal veliko priložnosti za igro. V prejšnjem krogu na primer, ko je Spezia gostila Salernitano (1 : 1), je Cipot celo tekmo presedel na klopi za rezervne nogometaše. 

Fiorentina je bila v tem srečanju absolutni favorit, saj je v minulih krogih nanizala zmage in je na lestvici veliko višje kot Spezia, ki se ves čas drži 17. mesta, ki še zagotavlja obstanek v ligi. A so gostje z izjemno bojevito, požrtvovalno in tekaško igro iztržili točko, ob začetku sodnikovega dodatka pa bi lahko Cipot dosegel celo svoj prvenec, ko je krenil v protinapad z Eldorjem Shomurodovim, a mu uzbekistanski napadalec na koncu ni podal žoge, čeprav je bil Prekmurec v boljšem položaju za dosego zadetka. Tako pa je Shomurodov nastreljal samo vratarja. 

Fiorentina je povedla srečno v 25. minuti z avtogolom Poljaka Wisniewskega, v 32. minuti pa je izenačil angolski napadalec Nzola. Spezia je še vedno na 17. mestu, vendar se je sedaj približala Lecceju na 16. mestu samo na točko zaostanka, pred Verono, ki je na 18. mestu, pa še naprej drži varno prednost. V naslednjem krogu bo Spezia v petek, 14. aprila, ob 20.45 gostila Lazio. 

tio-cipot spezia fiorentina