vestnik

Tio že tretjič zaigral v Serie A

Vestnik.si, 12. 2. 2023
Spezia
Tio Cipot
Šport

Mladi prekmurski nogometaš Tio Cipot je že tretjič zapored zaigral v prvi italijanski ligi v dresu svojega novega kluba Spezia Calcio, ki je z gostovanja pri Empoliju prinesel (le) točko.

Tio Cipot je v igro vstopil v 79. minuti pri izidu 1 : 2, trener Luca Gotti pa ga je takoj poslal v konico napada. Cipot je pokazal bojevito in zelo tekaško igro ter dvakrat prestregel žogo nasprotnikov, na koncu pa Spezia vseeno ni bila zadovoljna, saj je prejela izenačujoči zadetek v 94. minuti, potem ko je že po prvem polčasu vodila z 2 : 0. Oba gola za Spezio je dosegel kapetan Daniele Verde, enega iz enajstmetrovke, drugega pa iz igre. Na 1 : 2 je znižal Nicolo Cambiaghi, na 2 : 2 pa izenačil Emanuel Vignato. 

Obe ekipi sta srečanje končali s po desetimi igralci, saj je v prvem delu rdeči karton zaradi namernega igranja z roko v svojem kazenskem prostoru prejel Fabiano Parisi, v 49. minuti pa si je pri Spezii drugi rumeni karton prislužil Salvatore Esposito. 

Spezia, ki ima sedaj 19 točk, ostaja na 17. mestu, in bo v naslednjem krogu gostila Juventus, ki je dvanajsti (26 točk). 

tio-cipot spezia empoli