vestnik

To soboto člansko odprto teniško prvenstvo v Murski Soboti

Vestnik.si, 12. 1. 2024
Jure Zauneker
V Murski Soboti bo to soboto potekalo odprto državno prvenstvo tega leta.
Šport

Tenis Slovenija bo skupaj z nekaterimi klubi na začetku leta organizirala kar tri članska odprta prvenstva. Med najboljše tekmovalce se bo na vseh treh turnirjih razdelilo 2000 evrov. Januarja bo turnir v Murski Soboti, februarja v Mariboru, marca pa še v Litiji.

S povečanim številom turnirjev želi Tenis Slovenija zmanjšati finančno breme igralcev in igralk, hkrati pa jim omogočiti večje število nastopov na domačih tleh, kar bo pozitivno vplivalo na njihovo motivacijo in samozavest ter pospešilo celostni razvoj.

tenis-center-murska-sobota, murska-sobota-open-2023, tenis
FB Teniški klub Murska Sobota
V Murski Soboti bo potekalo prvo odprto člansko državno prvenstvo tega leta.

Prvi turnir bo to soboto, 13. januarja, organiziral Tenis center Murska Sobota, ki je tudi s spremljevalno ponudbo vedno poskrbel za dobro počutje igralcev in igralk. »Tenis center Murska Sobota si, kot organizator turnirjev vseh kategorij, želi izpeljati člansko odprto prvenstvo zaradi več razlogov. Prvi izmed njih je ta, da domačim igralcem ponudimo možnost nastopanja na najvišjem nivoju slovenskih tekmovanj. V preteklosti so na člansko odprto prvenstvo v Mursko Soboto prihajali tudi igralci in igralke, ki so zasedali mesta v reprezentančnih ekipah in si z nastopom nabirali potrebne rezultate za uvrstitev v ligaške ekipe v tujini. S takšno listo prijavljenih igralcev se je kakovost tekmovanja povečala. Opazili smo, da je zaradi tega marsikateri rekreativec ali zunanji obiskovalec pokazal zanimanje za ogled tekem. Visok nivo tekmovanja si želimo obdržati tudi v prihodnosti, zato se skupaj s Tenis Slovenijo borimo, da privabimo čim več visoko postavljenih igralcev. Opažamo, da je nagradni sklad dobra motivacija, saj najboljšim sredstva pomagajo pri treningu ali potovanjih na mednarodne turnirje,« je dejal Žiga Starčič.

41b86fa3ae01877145fd734326bee5f6
Arhiv Teniške Zveze Slovenije
Žiga Starčič (na levi).

tenis-center-murska-sobota odprto-državno-prvenstvo