vestnik

To v Osijeku pravijo o usodi Mirlinda Dakuja

Robert Balantič, EkipaSN, 29. 12. 2022
Aleš Cipot
Oglasil se je športni direktor Osijeka in sporočil, da je v največji meri jasno, da bo najučinkovitejši napadalec na slovenskem prvoligaškem prizorišču ostal v Murski Soboti.
Šport

V soboškem prvoligašu so bili dnevi po koncu prvega dela sezone dokaj razgibani, vmes se je dogajanje precej umirilo. Ampak skoraj zagotovo gre zgolj za praznični oddih, že zelo kmalu je v Fazaneriji pričakovati naslednje kadrovske poteze. Prestop Tia Cipota v Spezio naj bi bil uradno potrjen takoj po novem letu. Nikakršnega dvoma pa skoraj ni več, da bo najboljši strelec med slovensko elito v jesenskem delu prvenstva tudi spomladi igral v črno-beli opravi.

V Fazaneriji so praznični dnevi minili mirno, novih kadrovskih premikov ni bilo, prav tako še vedno ni uradne potrditve (rekordnega) prestopa Tia Cipota v Spezio. To naj bi se zgodilo takoj po novem letu, sicer pa prva preizkušnja nadaljevanja prvenstva v serie A nove soigralce prekmurskega upa čaka 4. januarja, ko bodo gostili Atalanto, v dresu katere je še ne tako dolgo blestel Jojo Iličić.

Niso niti blizu


Z odhodom se spogleduje tudi Alen Kozar. Kot smo že poročali, naj bi imel dolgoletni kapetan možnost selitve v Singapur, Luka Bobičanec je že dalj časa tarča Celjanov, ki pa za zdaj s ponujeno odškodnino niti po naključju niso zadovoljili apetitov črno-belih. Iz nekaterih virov prihajajo informacije, da naj bi Mura zahtevala vsaj šestkrat toliko, kot so grofi za zdaj pripravljeni odšteti.
Ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi se vodilni možje kluba s katerim od igralcev, ki niso izpolnili pričakovanj, poskušali dogovoriti za predčasno prekinitev sodelovanja, nova obraza v zasedbi Damirja Čontale sta za zdaj italijanski vezist Filippo Tripi in vratar Florijan Raduha iz Odrancev, ki je končal svojo zgodbo v knežjem mestu. Športni direktor Denis Rajbar naj bi si prizadeval, da bi v prekmurski nogometni hram privabil Ivana Šarića, ki smo ga na slovenskih zelenicah spoznali v dresu Radomelj, kjer je imel status posojenega igralca Hajduka. Dobre igre v rumeno-črnem so ga vrnile na Poljud, vendar prave priložnosti ni dočakal. Enaindvajsetletni krilni napadalec se je moral dokazovati v drugi ekipi dalmatinskega ponosa, za katero je na 32 tekmah dosegel 13 golov. Za Sobočane je obetavno spoznanje, da mu bo ob koncu sezone potekla pogodba, zato Splitčani več kot le simboličnega nadomestila ne morejo zahtevati.

Le če bo prvi napadalec



Na seznamu želja naj bi bil še en vezist, vendar njegovega imena nismo izvedeli, med navijači pa je še naprej pogosta tema pogovorov nadaljnja usoda Mirlinda Dakuja. Ne le med tistimi, ki stiskajo pesti za črno-bele, s tem se ubadajo tudi privrženci Osijeka. Mnogi med njimi so prepričani, da bi se odlični kosovski napadalec, ki bo 1. januarja dopolnil 25 let, moral vrniti s posode in dobiti pomembno mesto v ekipi hrvaškega prvoligaša. Pred dnevi smo pisali, da so predstavniki obeh klubov dosegli načelen dogovor o tem, da bo tudi v spomladanskem delu sezone ostal v Fazaneriji, takšna je tudi želja igralca, ki si neizmerno želi zagotoviti naziv strelskega kralja. To bi lahko spremenila le nemoralna ponudba, ki je Osiječani ne bi mogli zavrniti oziroma mnogi odhodi napadalno usmerjenih igralcev iz slavonskega kluba. Za zdaj nič ne kaže, da bi se takšen scenarij lahko uresničil, in pričakovati je, da bo tako ostalo, medtem pa se je oglasil tudi športni direktor Osijeka in sporočil, da je v največji meri jasno, da bo najučinkovitejši napadalec na slovenskem prvoligaškem prizorišču ostal v Murski Soboti. »Mirlind Daku se bo v Osijek vrnil le v primeru, če bo prvi napadalec. Za zdaj, dokler so pri nas Dion Drena Beljo, Ramon Mierez, Antonio Mance, Mihret Topčagić, Josip Špoljarić, ga ne bomo vračali s posoje. Če bi ga, bi to pomenilo, da bi bil prva izbira. Da bi od začetka prvenstva igral s številko devet na hrbtu,« je za Glas Slavonije pojasnil Ivan Kulešević.

nš-mura okrepitve odhodi