vestnik

Tomi Horvat asistent zmagovitega gola proti Galatasarayu

Vestnik.si, 10. 7. 2022
SK Sturm Facebook
Tomi Horvat.
Šport

Tomi Horvat, še nedavno igralec Mure, je uspešno prestal ognjeni krst na stadionu Merkur Arena v Gradcu, Sturm pa je v močni pripravljalni tekmi premagal Galatasaray iz Istanbula z 2 : 1 (0 : 1).

Horvat je v dresu Sturma prvič zaigral na zelenici graškega glavnega stadiona, trener Christian Ilzer pa ga je postavil v prvo enajsterico in ga pustil v igri do 80. minute. Na pripravljalni tekmi se je zbralo kar 7500 gledalcev, več pa je bilo turških navijačev. 

Galatasaray, ki je v minuli sezoni elitne turške lige končal šele na 13. mestu, je povedel že v 7. minuti, ko je z merjenim strelom po tleh zadel Oğulcan Çağlayan. Istanbulčani bi morali pravzaprav pred koncem polčasa voditi že z dvema goloma prednosti, saj so dosegli še en povsem regularen zadetek, ki pa je bil nepravilno razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja. 

Tako pa je Sturm z visokim pritiskom na obrambne igralce in vratarja Galatasaraya v drugem delu spreobrnil potek tekme v svojo korist. Po dveh napakah gostov je v 54. in 57. minuti gola zabil Danec Rasmus Højlund, pri drugem zadetku pa mu je asistiral Tomi Horvat. Ta se je torej zelo dobro znašel v novi sredini, saj je bil že asistent zmagovitega gola na pripravljalnem dvoboju z Muro ter strelec zadetka na preizkušnji Sturma z klubom iz druge avstrijske lige Blau Weiss Linz.  

tomi-horvat, sturm-graz
SK Sturm Facebook
Tomi Horvat.

pripravljalna-tekma tomi-horvat sturm-gradec galatasaray