vestnik

(VIDEO) Tomi Horvat spet strelec in najboljši igralec ob zmagi Sturma

Vestnik.si, 17. 4. 2023
SK Sturm Facebook
Tomi Horvat je znova zatresel mrežo nasprotnika. Tokrat ob zmagi Sturma z 2 : 0 v Celovcu.
Šport

Nogometaš iz Turnišča, nekdanji igralec Mure, to spomlad v dresu Sturma igra v izjemni formi. Na tekmi končnice za prvaka avstrijske Bundeslige je bil v Celovcu znova strelec zadetka za graško ekipo, ki je zmagala z 2 : 0. Ob tem je bil proglašen še za najboljšega igralca srečanja.

Horvat je na gostovanju pri celovškem klubu Austria povedel Sturm v vodstvo v 63. minuti, že pet minut pred tem pa je izsilil tudi enajstmetrovko, ki pa je Otar Kiteishvili ni izkoristil. Zasluženo zmago Gradčanov je v sodnikovem dodatku potrdil Jusuf Gazibegović. Horvat je igrišče zapustil v 89. minuti, na koncu pa je bil proglašen za igralca tekme. Sturm sedaj na drugem mestu zaostaja samo za dve točki za vodilnim moštvom Red Bulla iz Salzburga, ki je v tem krogu doma samo remiziralo z linško ekipo LASK z 0 : 0. 

V naslednjem krogu se tako obeta izjemna nogometna poslastica, saj bo Sturm v Gradcu gostil ravno Red Bull Salzburg, in bi se lahko z zmago zavihtel na prvo mesto lestvice. Derbi bo v nedeljo, 23. aprila, ob 17. uri.  

tomi-horvat sturm austria-klagenfurt