vestnik

Tottenham danes ne bo igral tekme v konferenčni ligi

Vestnik.si, 9. 12. 2021
Aleš Cipot
Tekma med Tottenhamom in Rennesom je preložena.
Šport

Čeprav se je zdelo, da je vse pripravljeno za končni obračun "Murine skupine" v konferenčni ligi, bo na tega treba še malo počakati. Tekma Tottenham - Rennes je namreč zaradi okužb prestavljena.

Pri Tottenhamu naj bi bilo pozitivnih kar osem igralcev in pet članov strokovnega štaba. Ker bi se stanje lahko še poslabšalo, so Londončani že dobili zeleno luč Uefe za prestavitev tekme. Tottenham se skupaj z Vitessejem, današnjim nasprotnikom Mure, bori za drugo mesto v skupini, ki vodi še v nadaljnje tekmovanje. Za londonski klub je tako sreča v nesreči, da bodo posledično že vedeli, kako je igral Vitesse z Muro in se lahko temu primerno pripravili za dvoboj z Rennesom. Če bi Mura npr. pripravila novo senzacijo in premagala Vitesse, bi bil Tottenham že rešen vseh skrbi. Če bi pa npr. Vitesse z veliko razliko ugnal Muro, bi moral z nekaj zadetki razlike kasneje slaviti tudi Tottenham. 

Rennes teh skrbi nima, saj je kot vodilni že uvrščen v nadaljnje tekmovanje, brez skrbi pa je tudi Mura, ki nima več nobene možnosti za napredovanje, je pa z osvojenimi tremi točkami že dosegla svoj cilj in lahko igra povsem sproščeno. 

Se je pa Rennes zdaj znašel v podobni situaciji kot pred tremi tedni Mura tik pred preloženo tekmo z Olimpijo. Francoski klub je namreč izjavil, da mu je Tottenham včeraj popoldne po elektronski pošti poslal sporočilo, da se bo tekma kljub vsemu odigrala, potem ko pa je moštvo Rennesa z letalom že pristalo v Londonu, pa so mu iz Tottenhama sporočili, da je tekma preložena. Pri Rennesu pravijo, da bodo uveljavili svojo pravico in se pritožili pri Uefi.  

Aleš Cipot
Tekma med Vitessejem in Muro za zdaj ni v nevarnosti.
tottenham mura rennes koronavirus