vestnik

Kane prehiter za obrambo: Tottenham - Mura 5 : 1

Vestnik.si, 30. 9. 2021
Aleš Cipot
Tottenham : Mura
Šport

Se lahko Mura meri z največjimi? Na stadionu Tottenham Hotspur v Londonu se je zoperstavila domačemu Tottenhamu, ki je v angleški ligi trenutno v rezultatski krizi, skoraj nič pozornosti pa ni namenjal tej tekmi.

Začetna postava Tottenhama: Gollini, Doherty, Romero, Rodon, Reguilon, Dele Alli kap., Skipp, Winks, Lo Celso, Bryan, Scarlett. Trener: Nuno Espirito Santo. 

mura, tottenham
Aleš Cipot
Tottenham : Mura

Začetna postava Mure: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Lorbek, Kozar kap., Šturm, Kous, Horvat, Mulahusejnović, Maroša. Trener: Ante Šimundža.  

Srečanje vodi Yigal Frid iz Izraela. 

1: Začetek tekme.

3: Že enajstmetrovka za Tottenham. Po napačni podaji Horvata nazaj je pred vrata prodrl Dele Alli, Obradović je v skoku sicer odbil žogo, a je ob tem zadel v nogo Dele Allija, ki je padel, in sodnik je pokazal na belo piko.

4: GOL 1 : 0 Dele Alli! Dele Alli je sam izvedel enajstmetrovko, Obradović je bil blizu, a žoga je vendarle končala v mreži. 

mura, tottenham
Aleš Cipot
Tottenham : Mura

8: GOL 2 : 0 Giovani Lo Celso! Argentinec je prodrl po levi strani mimo Maruška in zadel z leve strani zgornji desni kot. 

12: Prva lepa priložnost za Muro: Angleži so pozabili na Lorbka na levi strani, ki je pobegnil in poslal predložek na glavo Mulahusejnoviću, ki pa je v skoku streljal mimo vrat. 

24: Kous je padel v kazenskem prostoru, a sodnik ni niti pomislil, da bi kaj dosodil. 

31: Reguilon strelja z daljave, a prek vrat. 

33: Močan strel Dele Allija, tokrat Obradović brani. 

39: Po izgubljeni žogi Mure na sredini je prodrl Skipp in streljal po tleh mimo vrat. 

mura, tottenham
Aleš Cipot
Tottenham : Mura

41: Po napačni podaji nazaj domačinov je do žoge skoraj prišel Maroša, a je bil Gollini dovolj hiter in je odbil okroglo usnje. 

45: Minuta dodatka. 

45+1: Konec prvega polčasa. 2 : 0. 

mura, tottenham
Aleš Cipot
Tottenham : Mura

Zaradi treme na velikem stadionu pred približno 20 tisoč gledalci je imela Mura povsem ponesrečen začetek, v katerem je dobila dva zadetka. Ko se je nekoliko zbrala, je imela nekaj dobrih obdobij in tudi eno lepo priložnost. Igralci Mure včasih preveč podajajo nazaj, saj se jasno vidi, da Tottenham ni najbolj zanesljiv, ko skuša Mura prodreti proti kazenskemu prostoru Londončanov. Z več poguma in bojevitosti bi lahko črno-beli bili še dosti bolj nevarni. A za zdaj Tottenham zasluženo in brez velikih težav vodi. 

mura, tottenham
Aleš Cipot
Tottenham : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

47: Kous je lepo prodrl po desni strani in skušal podati do Mulahusejnovića, a so branilci domačih odbili žogo. 

53: GOOOOOL Žiga Kous! Po drugem kotu za Muro so branilci Tottenhama odbili žogo pred kazenski prostor, kjer pa jo je pričakal Kous in s prekrasnim volejem dosegel pravi golaaaaso. Gollini je samo obstal na svojem mestu. 

57: Reguilon strelja močno z leve strani, a zadeva Karničnika, od katerega se žoga odbija v kot. 

58: Po kotu še en strel Tottenhama, a prek vrat. 

59: Vrag je odnesel šalo. Kar trojna menjava pri Tottenhamu: Kane, Son in Moura namesto Delle Allija, Scarletta in Bryana.

60: Že prodor Kanea pred vrata Mure, a ga dobro zaustavlja Obradović.

61: Rumeni karton Skipp. 

62: Menjava pri Muri: Škoflek namesto Mulahusejnovića.

66: S hitro podajo iz avta je Tottenham presenetil Muro in spravil Sona pred vrata, a je Obradović s skokom iz vrat odbil žogo.  

68: GOL 3 : 1 Harry Kane! Lucas Moura je z globinsko podajo našel Kanea, ki je pobegnil Gorencu in Marušku ter s konico nogometnega čevlja poslal žogo prek nemočnega Obradovića v mrežo. 

70: Menjava pri Tottenhamu: Höjbjerg namesto Skippa.


74: Rumeni karton Maroša. 

75: Trojna menjava pri Muri: Lotrič, Mandić in Ouro namesto Horvata, Lorbka in Kousa.

77: GOL 4 : 1 Harry Kane! Lepa in hitra akcija Tottenhama. Po globinski podaji je po levi strani pobegnil Son, Maruško je slabo posredoval, Korejec pa je pred vrati našel Kanea, ki je pospravil žogo v mrežo, čeprav se je Obradović dotaknil žoge. 

80: Menjava pri Tottenhamu: Emerson namesto Reguilona. 

84: Menjava pri Muri: K. Cipot namesto Maroše.

87: GOL 5 : 1 Harry Kane! Lo Celso je s podajo po tleh med tremi zmedenimi branilci Mure, pri katerih je Maruško izrazito prepočasen, našel Kanea, ki je morda bil tudi v prepovedanem položaju, a je s strelom po tleh iz bližine premagal Obradovića. 

90: Tri minute dodatka.

90+2: Šturm je po podaji z leve strani in odbitku s hrbta enega od igralcev Tottenhama skorajda prevaral Gollinija, a je bil Italijan vseeno dovolj zbran. 

90+3: Konec tekme. 5 : 1. 

Več kot zaslužena zmaga Tottenhama, ki pa je do zanesljivega slavja prišel šele potem, ko je v 60. minuti v igro vstopila velika trojica Kane, Son in Moura ter pokazala razliko v kakovosti in hitrosti. Do takrat je namreč bil izid samo 2 : 1 in Mura je bila v začetku drugega dela celo boljša in nevarnejša. Po vstopu pa je Harry Kane dosegel tri gole, potem ko je izkoristil pomanjkljivosti slabo postavljenih, že utrujenih in počasnih branilcev Mure, od katerih nekateri na takšnem evropskem nivoju enostavno ne morejo igrati. Kane je bil vedno tam, kjer napadalec mora biti, medtem ko so bili napadalci Mure vsepovsod, samo v kazenskem prostoru nasprotnika ne.  

"Začeli smo preveč bojazljivo in bili takoj kaznovani. Vseeno so naši igralci prvič igrali na takšnem nivoju, to je razumljivo. Potem smo vzpostavili ravnotežje, v drugem polčasu, ko je Žiga dosegel krasen gol, pa je njihov trener videl, da mora nekaj spremeniti. In ta trojica, ki je prišla v igro, je poskrbela za zmago Tottenhama. Razlika v kakovosti je bila vidna," je takoj po srečanju dejal trener Mure Ante Šimundža. 

Aleš Cipot
Tottenham : Mura
konferenčna-liga tottenham-hotspur mura london