vestnik

Tretja tekma in še tretji trener. Cilj je osvojiti ves izkupiček, pravi Anton Žlogar pred tekmo z Aluminijem

Robert Balantič, 1. 3. 2024
Martin Metelko
Mura - Aluminij.
Šport

Kidričani in Sobočani bodo poskrbeli za uvodno dejanje 24. prvenstvenega kroga, ki je zelo pomembno za obe ekipi. Eni in drugi skoraj nujno potrebujejo točke za nekoliko mirnejše nadaljevanje sezone. Prekmurci se ubadajo s precejšnjimi kadrovskimi preglavicami.

Aluminij in Mura bosta pozno popoldne odigrala tretjo medsebojno tekmo v dozdajšnjem delu prvenstva, na črno-beli klopi se bo predstavil še tretji strokovnjak. V prvi četrtini so Prekmurci v »šumi« minimalno slavili pod taktirko Darjana Slavica, ki je začasno nasledil Dejana Grabića, v 15. krogu so bili v Fazaneriji z 1 : 0 uspešnejši z Vladimirjem Vermezovićem, danes si bodo prizadevali do želenega dosežka pod poveljstvom Tončija Žlogarja. Številne spremembe na vročem stolčku kakopak nazorno razkrivajo, kakšna je soboška sezona, v Kidričevem prav tako nimajo razlogov za navdušenje. Rdeče-beli so pravzaprav tempirana bomba. Nikoli ne veš, kdaj bodo eksplodirali, a ko se to zgodi, so sila nevarni. Tudi najboljšim zasedbam ...


Olimpija je pozabljena
Prejšnji konec tedna se jim ni izšlo, zmaji so bili prepričljivo boljši. »Tekma z Olimpijo je pozabljena, od ponedeljka je popolna osredotočenost na dvoboj z Muro,« poudarja Robert Pevnik, ki se po odsluženi kazni vrača na klop. »Z igralci smo se pogovorili in lahko obljubimo, da bomo poskušali ponoviti oziroma nadgraditi igro, kot smo jo pokazali proti Radomljam. Naš cilj je biti agresivni, na meji prekrška ter bolj dosledni pri izpolnjevanju navodil, in verjamem, da bomo to izpolnili. Delo poteka v dobrem ozračju. Želimo pokazati, da smo igrivi, cilj je seveda zmaga. Zavedamo se, da je nasprotnik neugoden, a smo samozavestni in odločeni, da točke ostanejo doma,« pravi trener Aluminija, ki je v preteklosti »stanoval« tudi v prekmurskem nogometnem hramu, povrhu je s črno-belimi še vedno posredno povezan – njegova hčerka namreč nastopa za dekliško selekcijo Mure.



V novih vlogah


Muraši imajo pred potjo na Štajersko nemalo težav. Žiga Kous, Borna Proleta, Žan Trontelj, Matic Maruško, Timotej Brkić, Ben Cottrell, Jaka Domjan, Kai Cipot, Žiga Laci in Daniel Katić so gotovo igralci, ki bi sestavljali spodobno ekipo, a so tudi igralci, ki bodo zaradi kazni in poškodb izpustili spopad s Kidričani.

mura, tiskovna-konferenca, anton-žlogar
Aleš Cipot
Anton Žlogar

»Čaka nas težka tekma, ampak bolj kot z nasprotnikom se moramo ukvarjati sami s seboj. Fantje so med tednom dobro delali, na treningih si prizadevamo uveljaviti določene nove ideje. Verjamem, da so dobre, pri igralcih sem začutil željo in voljo, da jim sledijo. Želim si, da bi ponovili oziroma z učinkovitostjo nadgradili predstavo iz prvega polčasa proti Radomljam in da bi iz drugega dela, ko smo imeli igralca manj, 'vzeli' agresivnost, karakter, željo, borbenost ... To je pot, ki nas bo pripeljala do tega, da bomo dobili samozavest, kontinuiteto in da bomo lahko čez nekaj časa z večjim zadovoljstvom gledali stanje na lestvici. Vmes bomo vračali tudi v tem trenutku odsotne, kar bo zaostrilo konkurenco in nam omogočalo, da bomo z menjavami lahko stopnjevali ritem. Storiti moramo vse, da bi se čim prej stabilizirali, to je primarna naloga,« je pred včerajšnjim popoldanskim treningom razmišljal Tonči Žlogar. »Seveda je naš cilj v Kidričevem osvojiti ves izkupiček, s takšno miselnostjo moramo vstopiti v dvoboj. Za psihološki razvoj ekipe je pomembno dosegati dobre rezultate,« je še dodal 46-letni Izolan.

Ob pogledu na seznam manjkajočih je jasno, da si bo moral zlasti v obrambi izmisliti nekaj novega. »Nekatere igralce bo morda treba premestiti na položaje, ki jih niso vajeni. S fanti sem opravil tudi individualne pogovore, pripravljeni so se podrediti zahtevam ekipe, treba se bo žrtvovati,« se je odzval Tonči Žlogar.

nš-mura aluminij