vestnik

Tudi Kouter vpoklican v slovensko nogometno reprezentanco za tekmo s Slovaško

Vestnik, 9. 11. 2021
M24.si
Žan Karničnik
Šport

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je za tekmo s Slovaško ponovno vpoklical tudi Nina Koutra, nekdanjega igralca soboške Mure.

Kouter, ki se je iz Mure preselil k turškemu drugoligašu Manisi, se po poročanju spletnega portala Ekipa24 vrača v reprezentanco namesto poškodovanega vezista Venezie Domna Črnigoja. Kouter bo tako reprezentančni dres ponovno oblekel po juniju, ko je zaigral na prijateljski tekmi proti Gibraltarju.

Za nastop na tekmi s Slovaško, kamor bodo fantje poleteli jutri ob 15. uri, pa kandidira tudi Žan Karničnik, ki je danes skupaj z Miho Zajcem sodeloval na spletni novinarski konferenci. Kot je uvodoma povedal, pričakujejo dobro tekmo, vendar morajo igrati tako kot na Malti ali proti Rusom.

stožice, nogomet, reprezentanca, nino kouter
JK/M24
Nino Kouter bo v reprezentanci zamenjal poškodovanega Domna Črnigoja.

Karničnik je zaradi poškodbe Stojanoviča zaigral na desnem bočnem položaju, kot je povedal sam, pa je igralec, ki se kljub drugačnemu sistemu v reprezentanci hitro prilagodi. "Meni najljubši je položaj na desnem boku in mislim, da sem se dobro znašel," je še dodal Karničnik, ki mu zaradi dobrih iger ne manjka vprašanja o prestopu. "Trenutno ne razmišljam o tem. Treba je končati ta del sezone, decembra in januarja pa bomo videli, kaj in kako. Nočem pa nekam na silo. Če bodo ponudbe, je treba izbrati tisto pravo. Tujina ti da tudi finančno boljše možnosti, a ne bom nekam silil," je še podčrtal igralec Mure. 

nino-kouter reprezentanca-slovenije matjaž-kek