vestnik

Turčija: Mura tesno izgubila z močnim Dniprom

Vestnik.si, 2. 2. 2023
NŠ Mura
Nogometaši Mure se v petek vračajo v Prekmurje.
Šport

V svoji zadnji pripravljalni tekmi v Turčiji je Mura izgubila z vodilnim moštvom ukrajinske lige, ekipo SC Dnipro-1, z 1 : 2, čeprav je vodila z 1 : 0.

Dvoboj je tokrat potekal na pravem stadionu, na kompleksu Gloria Sports Arena v Beleku, za razliko od prejšnjega dne pa veter tokrat ni motil igre, zato je bila tudi predstava na višji kakovostni ravni. Kljub tesnemu porazu so črno-beli, ki so nastopili z najmočnejšo postavo, prikazali svojo najboljšo igro v Turčiji, vendar pa so še vedno premalo naredili v napadu in si privoščili preveč napak v obrambi. Tragični junak srečanja je bil Kobie Morris, ki je sicer ob svojih številnih dobrih potezah vseeno slabo posredoval ob obeh golih Ukrajincev.

Mura je povedla v 22. minuti, ko je po njenem pritisku vratar Yakiv Kinareykin slabo izbil žogo, do katere je prišel Filippo Tripi in jo poslal do vtekajočega Amarja Beganovića, ki pa je bil zaustavljen s prekrškom v kazenskem prostoru. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Nikola Petković. 

Dnipro je izenačil v 39. minuti po samostojni akciji Brazilca Joaoa Peglowa, ki je preigral Morrisa in z desnico zabil žogo mimo Klemna Mihelaka v mrežo. 

328913663_609232480956114_2965232272104265553_n
Facebook SC Dnipro-1
Brazilec Joao Peglow je bil strelec izenačujočega zadetka.

Kmalu po začetku drugega dela je imela Mura, ki je prežala na hitre protinapade, nekaj lepih priložnosti zaradi nezanesljivega Kinareykina, ki je slabo izbijal žoge, a vedno ji je zmanjkala zadnja poteza ali podaja ali pa se je kdo od njenih igralcev znašel v prepovedanem položaju. Nato so vajeti prevzeli Ukrajinci in pretili z nevarnimi streli, nekaj jih je zaustavil Mihelak, drugi pa so bili malce nenatančni. 

V 81. minuti pa si je Mura privoščila nepotrebno napako, čeprav je treba priznati, da je Dnipro zasluženo prišel v vodstvo. Po kotu z desne strani so imeli črno-beli veliko igralcev v svojem kazenskem prostoru, vendar pa je žoga preko Morrisa vseeno prišla do Eduarda Sarapiya, ki jo je najprej zgrešil, v drugem poskusu pa le poslal v mrežo.

Do konca sta izid skušala izenačiti Petković in Mirlind Daku, a so njuna strela Ukrajinci obakrat pravočasno blokirali in si tako priborili zmago z 2 : 1. 

Mimogrede naj spomnimo: SC Dnipro-1 je na lanskih poletnih pripravah v Prekmurju premagal Čardo s 14 : 0 in Beltince s 3 : 0.

Mura je srečanje v Beleku odigrala v postavi: Mihelak, Cipot, Morris, Beganović, Pucko, Tripi, Kous kap., Zličić, Shabanhaxhaj, Daku, Petković.

Sobočani se v petek vračajo domov, v torek, 7. februarja, pa bodo odigrali pripravljalno tekmo z Aluminijem. 

pripravljalna-tekma turčija-belek mura dnipro