vestnik

Ukrajinska reprezentantka nova igralka ŽNK Mura Nona

Vestnik.si, 10. 8. 2023
ŽNK Mura Nona
Jana Malakhova bo zaigrala v črno-belem.
Šport

Ženski nogometni klub Mura Nona je dobil novo moč, okrepila jih je 28-letna ukrajinska igralka sredine igrišča Jana Malakhova.

V preteklosti je ukrajinska nogometašinja igrala za ukrajinska kluba FK Zhytlobud in WFC Kharkiv. V domačem državnem prvenstvu je trikrat osvojila naslov državnih prvakinj, nato pa se je preselila v Španijo, kjer je nastopala za DUX Logrono in CD Pradejon. Zbrala je 17 nastopov in dva zadetka za ukrajinsko reprezantanco. Malakhova ima tudi izkušnje iz Lige prvakinj, kjer je na sedmih tekmah trikrat zadela in prispevala dve asistenci. "Tako kot tudi ostale okrepitve v tem prestopnem roku, je prihod Jane povezan tudi z željo napredovanja v drugi krog kvalifikacij za Ligo Prvakinj," so sporočili iz kluba. 

Nova okrepitev je po prihodu v Prekmurje dejala, da so jo soigralke in strokovni štab dobro sprejeli. "Vem, v kako dobro ekipo prihajam, to se tukaj odraža že z vodstvom, trenerji in konča z igralkami. Dekleta so mi že razkazala mesto, ki je zelo prijetno in ima vse, kar igralka potrebuje za življenje in nogomet. Tukaj je tudi zelo okusna hrana, ki je zelo podobna ukrajinski kuhinji in tradiciji, kar sem v preteklosti zelo pogrešala. Zelo sem vesela, da sem tukaj. Mislim, da lahko s skupnimi močni dosežemo veliko," je izpostavila.

Športni direktor kluba Štefan Kozic dodaja, da izkušena nogometašinja prinaša dodatno vrednost na sredini igrišča, zaigra pa lahko tudi v napadu ali na krilu. "Verjamem, da smo dobili kvaliteto, ki jo potrebujemo," je povedal. 

žnk-mura-nona okrepitev jana-malakhova