vestnik

Upi Mure in Olimpije uprizorili spektakularen spopad, užival tudi selektor

Robert Balantič, EkipaSN, 13. 4. 2023
Aleš Cipot
Obetavni Prekmurci, ki so se pod vodstvom Matjaža Keka mlajšega predstavili v oslabljeni zasedbi, so prvi polčas dobili z 2:0, v nadaljevanju so vodili s 3:1, toda Ljubljančani se niso vdali v usodo, za takšen pristop so bili v 89. minuti nagrajeni z izenačenjem.
Šport

Moči so merili obetavni Sobočani in Ljubljančani.

Škoda, da tekma ni bila odigrana pred kuliso polnih tribun in v neposrednem televizijskem prenosu, potem bi se o njej govorilo več dni, vendar to ne spreminja dejstva, da sta mladinski ekipi Mure in Olimpije v 20. prvenstvenem krogu v Radencih uprizorili spektakularno tekmo. Bila je lepotica! Ni manjkalo všečnih akcij in čudovitih golov, prav tako ne pridiha drame, naposled se je zares všečen obračun z dinamiko na prvoligaški ravni razpletel z izidom 3:3 (2:0). Obetavni Prekmurci, ki so se predstavili v oslabljeni zasedbi, so prvi polčas dobili z 2:0, v nadaljevanju so vodili s 3:1, toda Ljubljančani se niso vdali v usodo, za takšen pristop so bili v 89. minuti nagrajeni z izenačenjem. Pri gostiteljih so se med strelce vpisali Jaka Domjan, Luka Turudija in Nenad Ignjič, pri zmajih so bili uspešni Matic Ivanšek, David Uršič in Nik Podbregar.



Dogajanje na zelenici je spremljal tudi selektor reprezentančne selekcije U-19. Tonči Žlogar je prišel v zdraviliško mesto spremljat svoje izbrance, hkrati v želji po širitvi kadra išče nove primerne kandidate za dres s slovenskim grbom. Po še vedno nepopolnem 20. krogu (prihodnjo sredo sta na sporedu preizkušnji Brinje Grosuplje – Maribor in Celje – Bravo) je na vrhu lestvice Ilirija s štirimi točkami naskoka pred vijoličastimi upi, ki imajo tekmo manj, Olimpija je peta, Mura 11.



Zelo zanimiv je bil tudi dvoboj v starostni kategoriji U-17, v katerem so z 2:1 (1:1) slavili fantje iz prestolnice. Veliki junak zeleno-belih je bil dvakratni strelec Matej Tadič, pri domačinih je v polno zadel Tomaž Brdik. Zmaji so se s 14. zmago vrnili na vrh lestvice. Imajo točko več, a tudi tekmo več od celjskih vrstnikov, mladi muraši so na 10. mestu.

Ponovimo, da prvenstvo v 1. SML/SKL zadnjič poteka v takšni obliki. V prihodnji sezoni bodo selekcije U-19 odšle na svoje, 16 ekip bo imelo samostojno tekmovanje. Elito bo sestavljalo 12 prvouvrščenih zasedb v aktualni sezoni, pridružila se jim bosta prvaka v 2. SML – vzhod in zahod, za preostali dve mesti pa se bodo v dodatnih kvalifikacijah borili 13. in 14. uvrščena ekipa v tekmovalnem letu 2022/23 ter podprvaka 2. SML – vzhod in zahod.

mura olimpija mladi-upi