vestnik

Uspešen prvenstveni debi pomurskih nogometašinj v črno-beli opravi

Vestnik.si, 12. 3. 2023
Boštjan Rous/FB ŽNK Mura Nona
Murašice so z zmago začele spomladanski del prvenstva.
Šport

Nogometašinje iz Pomurja so prvič po pripojitvi k NŠ Muri odigrale prvenstveno tekmo in v Radomljah slavile s 3 : 2.

V uvodnem krogu spomladanskega dela 1. slovenske ženske nogometne lige so nogometašinje ŽNK Mura Nona gostovale v Radomljah. V začetni postavi pri Pomurkah so se znašle Kocijanova, E. Kos, Koroščeva, Kolblova, L. Kos, De Jesus Matoseva, Rakovčeva, Šoštarič Karičeva, Rozmaričeva, Eferlova in Vasovićeva. Domačinke so začele v postavi Galjot, Gradišek, Osojnik, Šenk, Madon, Gerjolj, Zajc, Gadnik, Hlebec, Mihelič, Vilčnik. 

Okoli 130 gledalcev je prvi zadetek na srečanju videlo v 17. minuti. Kaja Korošec je uspešno realizirala strel z bele točke in črno-bele popeljala v vodstvo. V 53. minuti so igralke Radomlja izenačile preko Maje Madon. Sledilo je novo vodstvo murašic, v 58. minuti je zadela Špela Rozmarič, nato pa v 82. minuti še Anja Eferl. Za Radomlje je v 89. minuti gol dosegla še Noelle Vilčnik, ki se je tja prav iz ŽNK Mura Nona preselila v zimskem prestopnem roku. ŽNK Radomlje Medex - ŽNK Mura Nona 2 : 3. 

Pomurke so vpisale nove tri točke in ostajajo na vrhu lestvice z vsemi možnimi točkami (39). V naslednjem krogu bodo v Bratoncih gostile Primorje. 

žnk-mura-nona 1.-sžnl-triglav-zdravje zmaga
Kaj zdaj berejo drugi