vestnik

"Ustvarili smo pozitivno serijo, a nas to ne sme zavesti," tako Žlogar pred štajersko-prekmurskim derbijem

Vestnik.si, 9. 8. 2024
Aleš Cipot
Anton Žlogar pravi, da je njegova ekipa uspela ustvariti pozitivno serijo, da je vzdušje dobro tako v slačilnici, klubu kot v mestu, a po drugi strani umirja žogico, da jih to ne sme zavesti in dajati evforije.
Šport

V nedeljo ob 20.15 bo v Ljudskem vrtu tekma med Mariborom in Muro. Kakšno tekmo pričakuje Almin Kurtovič, smo že poročali, sedaj predstavljamo še poglede trenerja Antona Žlogarja.

Trener soboškega prvoligaša je uvodoma dejal, da si je ekipa po sobotni tekmi s Celjem, ki so jo dobili z 1 : 0, nekoliko odpočila. Srečanje je bilo naporno tako v fizičnem kot psihičnem smislu. "Treniramo v običajnem ritmu kot za prejšnje tekme in tako se pripravljamo tudi na tekmo v Ljudskem vrtu."

Odgovoril je tudi na vprašanje, koliko igralci na tekmah pretečejo. "Mislim, da dosegamo dobre rezultate. Število pretečenih kilometrov pri nekaterih igralcih nikoli ni bil problem, je primerljivo ali blizu evropskim tekmah. Smo pa bistveno izboljšali rezultate zelo hitrega teka in teka v polnem šprintu. Tu dosegamo dobre rezultate, tudi do trikrat ali štirikrat boljše kot lani spomladi. Na tem smo dosti delali in to je pomemben parameter v nogometu, ki ga moraš izpolnjevati. So pa še drugi dejavniki, ampak če želiš biti dober, moraš biti najprej dobro telesno pripravljen."

Napovedal je, da se bo danes treningom priključil Nikola Jovičević, ki je imel lažji nateg zadnje stegenske mišice, ostali, ki so že od prej poškodovani, pa bodo začeli z rehabilitacijami. "Drugi so zdravi in težav s poškodbami nimajo."

Kako se pripraviti na Maribor, ki doma na že dvanajstih tekmah ne pozna poraza? "Gostovanje bo težko, igrali bomo proti odlični ekipi, ki je odlično vodena, igra dobro v evropskih pokalih, ima moštveno in individualno kvaliteto. Fokus je na nas, ne obremenjujemo se s tem, kdo bo pri njih igral, kdo ne. Ukvarjati se moramo s tem, da v tehničnem in taktičnem smislu napredujemo, da čim manj trpimo pritisk nasprotnika," pravi Žlogar. Dodal je, da je njegova ekipa uspela ustvariti pozitivno serijo, da je vzdušje dobro tako v slačilnici, klubu kot v mestu, a po drugi strani umirja žogico, da jih to ne sme zavesti in dajati evforije. 

nš-mura nk-maribor anton-žlogar pričakovanja