vestnik

V Beltincih bo znova vsaj zadišalo po nekdanjih (čudovitih) časih

R. B., 28. 6. 2023
Jure Zauneker
Žuti in črno-beli se bodo pomerili v prijateljski preizkušnji, toda kljub temu je pričakovati lep obisk in spodobno kuliso.
Šport

Po treh letih in pol bodo nogometno tekmo odigrali Beltinci in Mura.

Včasih je bil to derbi, ki je razvnemal strasti navijačev teden dni pred tekmo in teden dni po njej. Vmes so se razmere zaradi raznoraznih okoliščin malce spremenile, kluba sta začela tudi sodelovati, toda rivalstvo med Beltinci in Muro na igrišču je ostalo. Danes pozno popoldne bo znova zadišalo po nekdanjih (čudovitih) časih. Resda se bodo žuti in črno-beli pomerili v prijateljski preizkušnji, toda kljub temu je pričakovati lep obisk in spodobno kuliso, začelo se bo ob 18. uri.



To bo drugo pripravljalno srečanje Dejana Grabića in njegovih varovancev po začetku ritma treningov. Proti Zrinjskemu so se predstavili v solidni podobi, zasedba iz Fazanerije tudi tokrat ne bo popolna. Filippo Tripi po rutinskem kirurškem posegu še ni nared za največje napore, a naj bi se to zgodilo kmalu, v preteklih dneh je po individualnem programu vadil Matic Maruško, do vrnitve Klemna Pucka po hudi poškodbi bodo bržčas minili še trije meseci, Samsindin Ouro pa naj bi se po reprezentančnih obveznostih ekipi pridružil do konca tedna.

beltinci, nogomet-nd-beltinci-nafta-1903
Jure Zauneker
Žuti in črno-beli se bodo pomerili v prijateljski preizkušnji, toda kljub temu je pričakovati lep obisk in spodobno kuliso.


Na drugi strani bodo kanarčki po tednu dni potenja zaigrali prvič. »Priprave potekajo po predvidenem načrtu. Na treninge smo se vrnili pripravljeni in motivirani v želji, da še izboljšamo rezultate iz prejšnje sezone. Ne glede na prijateljsko naravo je tekma z Muro vedno derbi. Tako kot vsakič si bomo prizadevali, da bi se predstavili v čim boljši luči. Čeprav bo to poletna premiera, bo to za nas pravšnji preizkus,« pravi branilec Alen Kaučić.

V domači ekipi se bo prvič predstavil Filip Kosić, ki je druga okrepitev po Stefanu Močiću. Gre za 23-letnega napadalno usmerjenega hrvaškega vezista, ki se je na ravnico preselil iz velenjskega Rudarja. V zadnjem prvenstvu je za knape zbral 28 nastopov, dosegel 11 golov in prispeval pet podaj. Nogometno pot je začel v zagrebškem Dinamu, bil je tudi v mlajših selekcijah Hajduka, pred prihodom v Slovenijo pa je branil barve Kustošije. Za zdaj so se novim izzivom naproti odpravili Gal Gobelnik, Ivan Ptiček, Filip Kosi in Žan Žaler, Tilen Ščernjavič pa se je vrnil k murašem. 

nd-beltinci nš-mura priprave