vestnik

V Beltincih očitno zatajil organizator tekme, v Murski Soboti se je navijač nedostojno vedel do sodnikov

Vestnik.si, 18. 9. 2023
Loris Cipot
Mura : Bravo
Šport

Na Policijski upravi Murska Sobota smo preverili, katere kršitve so zaznali na treh tekmah v Prekmurju, ki so bile odigrane v manj kot 24 urah.

Pester nogometni konec tedna v Pomurju je za nami. V petek je Beltincih potekal derbi 2. SNL med domačo ekipo in lendavsko Nafto (1 : 1). Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota, med katerimi so bili tudi pripadniki posebne policijske enote, ki so posebej izurjeni za varovanje nogometnih tekem, so na prekmurskem drugoligaškem derbiju ukrepali zoper štiri ljudi.

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo
Po podatkih Suzane Rauš, uradne govorke murskosoboške PU, so ti na nogometni tekmi kršili javni red in mir po zakonu o javnih zbiranjih. »Trem udeležencem smo izdali plačilne naloge, zoper enega mladoletnega udeleženca pa bomo podali obdolžilni predlog na sodišče. Prav tako zbiramo nadaljnja obvestila o prekrškovni odgovornosti organizatorja nogometne tekme, zoper katerega bomo nato izvedli ustrezen ukrep,« je za Vestnik.si razložila tiskovna predstavnica tukajšnje policijske uprave.

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

Na sobotni tekmi v 1. SŽNL, v Fazaneriji je potekal derbi med vodilnima ekipama Muro in Olimpijo (1 : 0), policisti niso zaznali kršitev.

Nato je bila na mestnem stadionu odigrana še tekma 1. SNL med ekipama Mura in Bravo. Po podatkih, ki nam jih je posredovala Suzana Rauš, so policisti na tej tekmi ukrepali »zoper enega udeleženca, ki se je nedostojno vedel do nogometnih sodnikov, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o varstvu javnega reda in miru«.

policija tekme navijači