vestnik

V Celje nekdanji Muraš. Se tja kmalu seli še Bobičanec?

Robert Balantič, EkipaSN, 22. 12. 2022
Aleš Cipot
Celjani so s predstavniki Ludogorca sinoči dosegli dogovor, da bo Žan Karničnik v nadaljevanju sezone s statusom posojenega igralca serijskih bolgarskih prvakov branil barve grofov
Šport

Dvomov ni več. Celjani so s predstavniki Ludogorca sinoči dosegli dogovor, da bo Žan Karničnik v nadaljevanju sezone s statusom posojenega igralca serijskih bolgarskih prvakov branil barve grofov, še naprej pa ostaja negotovo, ali se bo v knežje mesto preselil tudi Luka Bobičanec.

Glede na celjske ambicije je bilo kristalno jasno, da Matka Obradovića in Klemen Nemanič ne bosta ostali edini zimski okrepitvi. Na stadionu Z'dežele ne skrivajo, že želijo v pomlad vstopiti s še precej močnejšo ekipo ter da bi radi v svoje vrste privabili Žana Karničnika in Luko Bobičanca. Že po včerajšnji jutranji kavi se je v nogometnih krogih razširila informacija, da sta oba tako rekoč že postala grofa. Po teh navedbah naj bi do podpisa pogodbe manjkale le še formalnosti, medtem ko so šli posamezni viri že tako daleč, da niso dvomili o tem, da sta slovenski reprezentant, ki se je v Ludogorcu, ki ga s klopi vodi Ante Šimundža, znašel na stranskem tiru in medžimurski virtuoz, ki si želi zapustiti Fazanerijo in novega izziva, že obljubila zvestobo novim delodajalcem.


»Da, želimo si Žana Karničnika, vendar zadeve še niso dorečene. Potekajo pogovori, razmere se dnevno spreminjajo, vendar verjamem, da bomo zgodbo kmalu končali,« nam je v zgodnjem sredinem popoldnevu povedal Valerij Kolotilo, toda razpletlo se je še prej.


Sinoči je postalo dokončno jasno, da so generalni direktor prvoligaša iz knežjega mesta ter njegovi sodelavci dosegli namen – s predstavniki serijskih bolgarskih prvakov so sklenili dogovor, da bo 28-letni Korošec v nadaljevanju sezone igral v dresu Celja. Tako kot smo napovedali že pred dnevi, bo imel status posojenega igralca zelenih iz Razgrada z možnostjo odkupa pogodbe, a to bo kakopak stvar poletnih pogajanj. Grofi bodo tretjo pridobitev v pričakovanju uresničitve novih izzivov bržčas predstavili danes, prevzeli naj bi vse, ali vsaj večino obveznosti iz pogodbe Žana Karničnika. Z njim so kakopak dobili nadvse pomembno novo moč na desni strani obrambe, kjer je vrzel zapolnjeval Jon Šporn, tudi za igralca, ki je z muraši pisal zgodovino, pa je izjemnega pomena, da je hitro rešil nadaljnji status in da bo lahko poslej v tekmovalnem ritmu. Jeseni je za Ludogorec v vseh tekmovanjih zbral zgolj osem nastopov, štirikrat je igral za drugo ekipo.

medijski-termin, mura, luka-bobičanec
Aleš Cipot
Mura zahteva za Bobičanca 250 tisoč evrov odškodnine, morda bi sprejela 200 tisočakov.


In kakšen je trenutni položaj v zvezi z Lukom Bobičancem, ki se v prekmurskem nogometnem hramu očitno ne počuti več dovolj dobro? Zato si je zaželel spremembe okolja oziroma klubskih barv in roko na srce tudi boljšega zaslužka, a ker je črno-belim obljubil zvestobo vse do 30. junija 2024, vse skupaj ni tako preprosto. Dogovor o višini odškodnine ne bo preprost. »V Muri je nezadovoljen, ne želi ostati in Sobočanom smo predlagali, da bi zamenjali kakšnega igralca. Ponudili smo jim tudi Florijana Raduho, a so rekli, da jih ne zanima, ko smo z njim sporazumno prekinili sodelovanje, pa so z njim podpisali pogodbo. Od nas vsi pričakujejo le denar, Mura zahteva 250 tisoč evrov odškodnine, morda bi sprejela 200 tisočakov. To je preveč, takšno nadomestilo bi bilo morda lahko pred dvema letoma. Še se bomo pogovarjali in videli, kakšen bo razplet. Če bo Mura spremenila pogoje, bi se lahko dogovorili,« je pojasnil Valerij Kolotilo.

žan-karničnik luka-bobičanec celje mura