vestnik

V Dobrovniku streljali s pištolo in revolverjem

Vestnik.si, 28. 6. 2022
Jože Gabor
Strelsko tekmovanje s pištolo in revolverjem v Dobrovniku.
Šport

Na tekmovanju je sodelovalo 120 strelcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, najboljši pa so bili Štajerci.

Strelsko društvo Jezero Dobrovnik je na strelišču pri lovskem domu pripravilo odprto mednarodno tekmovanje s pištolo in revolverjem za pokal občine Dobrovnik.

strelstvo, sd-jezero, dobrovnik
Jože Gabor
Strelsko tekmovanje s pištolo in revolverjem v Dobrovniku.

Sodelovale so ekipe iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, skupaj 120 tekmovalcev. V streljanju s pištolo je bila najboljša ekipa Strelskega kluba (SK) Maribor 1 s 575 krogi, drugo je bilo Strelsko društvo (SD) Policist iz Maribora s 569 krogi, tretji pa SK Devetka iz Malečnika s 552 krogi. SD Jezero Dobrovnik 6 je bilo sedmo, ŠD Črenšovci osmo, SD Jezero Dobrovnik 2 pa deveto. Med posamezniki je bil najboljši Darijan Gomivnik iz ekipe SK Maribor 1 s 198 krogi, drugi je bil Christian Hirz iz SK Maribor 2 s 196 krogi, tretji pa Iztok Kajzer iz SD Policist s 195 krogi. Tomaž Ciglar iz ŠD Črenšovci je bil šesti, Dušan Novak iz SD Jezero Dobrovnik 2 pa petnajsti.


V streljanju z revolverjem je bila prva ekipa SD Policist s 572 krogi, drugi je bil SK Maribor 2 s 569 krogi, tretji pa SK Maribor 1 s 556 krogi. ŠD Črenšovci je bilo osmo, SD Jezero Dobrovnik pa deveto. Med posamezniki je bila prva Blanka Janota iz ekipe SD Policist s 197 krogi, drugi je bil Christian s 193 krogi, tretji pa Marko Rems iz SK Maribor 2 s 192 krogi. Tomaž Ciglar je bil dvanajsti, Avgust Horvat iz SD Jezero Dobrovnik 6 pa petnajsti. Pokale in medalje najboljšim sta podelila župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar in podpredsednik Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Dobrovnik Mario Berden.

strelstvo, sd-jezero, dobrovnik
Jože Gabor
Predsednik SD Jezero Dobrovnik Tomaž Benkovič.

Predsednik SD Jezero Dobrovnik Tomaž Benkovič je povedal, da strelsko tekmovanje za pokal občine Dobrovnik ob Dnevih turizma občine Dobrovnik pripravljajo že vrsto let, zadnja štiri leta s pištolo in revolverjem, prej pa z malokalibrsko puško.

strelstvo sd-jezero DOBROVNIK