vestnik

V Domu starejših Ljutomer pomaga tudi pomurska nogometašinja

Vestnik, 1. 5. 2020
Nataša Juhnov
V času, ko svojega nogometnega znanja ne more prikazovati na zelenicah, Sara Makovec pomaga v Domu starejših občanov Ljutomer.
Šport

Sara Makovec, nogometašinja Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci in slovenska reprezentantka, kot prostovoljka pomaga v Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer.

V DSO Ljutomer, kjer je po zadnjih podatkih, okuženih 32 stanovalcev, so pred tedni zaradi izbruha epidemije morali reorganizirati delo. V domu pa sedaj, ko so se razmere že začele umirjati, pomagajo še študenti zdravstvene nege, med katerimi je tudi Sara Makovec. Kot je nogometašinja povedala za portal Ženska liga, je z delom v domu pričela ta teden. Zbirala se je namreč ekipa prostovoljcev za pomoč, skupaj s še dvema sošolkama pa se je Ljutomerčanka odločila, da priskoči na pomoč, saj jo ljudje v teh trenutkih najbolj potrebujejo. "Za ta korak smo se sicer odločile tudi zato, ker se šolamo v tej stroki in bomo s tem pridobile veliko potrebnih izkušenj," je za omenjeno stran dejala 20-letna Makovčeva. 

Nogometašinja opravlja trinajsturni delavnik, in sicer nudi pomoč od pol sedmih zjutraj do pol osmih večer. Skupaj z ostalimi pa je v času dela nastanjena v Mali Nedelji. 

žnk-pomurje-beltinci, nogometašice, uvodni-trening, začetek-priprav, trening
Aleš Cipot
Makovčeva pravi, da bo na nadaljevanje prvenstva dobro pripravljena.

Zaradi dela je nogomet trenutno bolj v ozadju, kot pa pojasni, zato dobro izkorišča proste dneve in takrat nadoknadi zamujeno. "Res pa je, da že komaj čakam, da se s soigralkami znova zberemo na treningu in odigramo tekme," tako nogometašinja, ki dodaja, da bo po premoru pripravljena na vse izzive. Pojasnila je, da s soigralkami v času epidemije trenirajo po navodilih trenerja. "Treningi so kakovostni, tako da bomo dobro pripravljene na nadaljevanje sezone in izpolnitev cilja, to je osvojitev državnega prvenstva," zaključi Makovčeva. 

Pred kratkim smo poročali še o eni pomurski nogometašinji, ki v teh časih pomaga na ljubljanski Infekcijski kliniki. Več TU

dso-ljutomer prostovoljka pomoč sara-makovec