vestnik

V Fazaneriji naj bi se zgodila sprememba v vodstvu kluba

Vestnik.si, 27. 12. 2023
Aleš Cipot
Denis Rajbar v prihodnje naj ne bi več opravljal funkcije športnega direktorja Mure.
Šport

Športni dnevnik EkipaSN je v sredini številki napovedal tektonski premik v Fazaneriji. Kot piše Robert Balantič, prihaja iz zanesljivih virov informacija, da Denis Rajbar v prihodnje ne bo več opravljal nalog športnega direktorja, kar najbrž pomeni tudi njegov (vsaj postopni) umik iz lastniške strukture podjetja, ki soupravlja soboškega prvoligaša.

"Uradne potrditve sicer še ni, toda izvedeli smo, da se je v Fazaneriji zgodil nadvse pomemben kadrovski premik, ki bo gotovo močno odmeval; iz zanesljivih virov prihaja informacija, da Denis Rajbar v prihodnje ne bo več opravljal nalog športnega direktorja. Za najbolj podrobne opazovalce razmer takšen scenarij morda niti ni preveliko presenečenje, saj ni skrivnost, da dozdajšnji snovalec kadrovske politike in prvi mož kluba nimata (več) ravno enakih pogledov na nadaljnjo vizijo črno-belih. Med njima je v preteklem obdobju prišlo do kar nekaj razhajanj, vse skupaj pa se je začelo z zamenjavo Damirja Čontale in še v večji meri z imenovanjem Dejana Grabića kot njegovega naslednika. Odločitev, da se bo Denis Rajbar umaknil z odgovornega položaja, je bila naposled menda sporazumna," je zapisano v prispevku. 

fazanerija, mura, gradnja-igrišča
Aleš Cipot
Športni dnevnik EkipaSN v današnji številki napoveduje tektonski premik v Fazaneriji.

Negotovo ostaja vprašanje, kdo bo prevzel glavno vlogo pri sestavi igralskega mozaika, prav tako ali Rajbarjev odhod s funkcije športnega direktorja pomeni tudi njegovo slovo od kluba. Ima namreč 22,5-odsotni lastniški delež v zasebni družbi, ki skupaj z društvom NŠ Mura soupravlja soboškega prvoligaša. Enak delež je imel po pisanju Ekipe pokojni poslovni partner Anton Hozjanov, 29-odstotnega predsednik Robert Kuzmič, 26-odstotnega pa društvo. "V nastalih razmerah je tako skoraj nemogoče preslišati, da prvi mož murašev že nekaj časa mrzlično išče strateškega partnerja v tujini, povezal pa naj bi se tudi s specializiranimi posredniki za to področje. S tem kapitalom bi vsekakor lažje uresničil svojo vizijo, ni pa skrivnost, da je njegova ideja pomladiti ekipo in znova okrepiti prekmurski pridih. Morda tudi z novim trenerjem," se sprašujejo v časopisu. 

nš-mura denis-rajbar