vestnik

(FOTO) Še eno razočaranje: Mura - Radomlje 0 : 2

Vestnik.si, 19. 8. 2023
Aleš Cipot
Mura : Radomlje
Šport

Muraši so v petem krogu Prve lige Telemach doma gostili Radomlje.

Mura - Kalcer Radomlje 0 : 2 ( 0 : 2) 

Sodniki: Šabanagić, Kasapović, Burjan.

Strelca: Korun (23), Kukovec (38) 

Mura: Mihelak, Morris, Maruško (od 85. Cottrell), Proleta, Jurišić, Kous, Kurtović (od 62. Saitoski), Šarić (od 55. Petković), Jovićević (od 55. Kasalo), Shabanhaxhaj (od 62. Tripi), Maroša.
Radomlje: Baš, Marković (Gorenc Stanković), Ševelj, Korun, Jazbec, Hrvoj, Krolo (od 89. Merdović), Nuhanović, N'Landu, Kukovec (od 69. Gnjatić), Šošić (od 89. Posavac).

Rumeni kartoni: Proleta; Krolo, Hrvoj.

mura, radomlje
LorisCipot/fotolens.si
Mura Radomlje

Črno-beli, ki so minuli ponedeljek pred pričetkom obračuna s Koprom odslovili trenerja Dejana Grabića, a nato na Bonifiki z Darjanom Slavicem na klopi osvojili prve tri točke v letošnji sezoni, so danes nadaljevali prvoligaški ples. V Murski Soboti so gostili neugodne Radomlje, ki so letos še brez točk in brez doseženega zadetka, a so Murašem znale delati preglavice v preteklosti. Pristaši soboškega prvoligaša so nedvomno pričakovali, da se bo rezultatska krivulja še naprej dvigovala, na Murini klopi pa je sedel donedavni pomočnik trenerja Slavic.

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Bo Darjan Slavic, Murin "gasilec" po slovesu Dejana Grabića, tudi v drugo črno-belim priskrbel tri točke?

Mura je Radomljane pričakala v vlogi favorita, med drugim tudi zaradi tega, ker gosti nobene od treh prvoligaških sezon niso slabše začeli - s tremi porazi in brez doseženega gola. Toda to se je hitro spremenilo, saj so že v prvem polčasu zadeli dvakrat, v drugem pa ob dokaj bledi igri Mure lepo prednost tudi zadržali. Na lestvici so točkovno ujelo današnje tekmece iz Prekmurja.

mura, radomlje
LorisCipot/fotolens.si
Mura Radomlje

Mura je nekoliko podjetneje začela obračun, a ni bila posebej nevarna, zato pa so bili v 12. minuti blizu vodstvu Radomljani. Sandi Nuhanović je sprožil od daleč, Klemen Mihelak je žogo odbil, a le do Nina Kukovca, ki je bil povsem sam pred vrati, a na začudenje večine žogo poslal mimo vrat.

Tri minute pozneje je Nikola Jovićević prišel do strela v bližini radomeljskih vrat, vendar je svoje delo dobro opravil vratar Luka Baš. V 23. minuti so gosti povedli, potem ko je Nuhanović podal s prostega strela z desne strani, pred vrati pa je bil najvišji Uroš Korun in matiral Mihelaka.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

V 32. minuti so bili Radomljani spet nevarni, Madžid Šošić je streljal male izven kazenskega prostora, žoga pa se je od enega Murinih igralcev odbila na prečko in v kot. Šošić je malce zatem prišel še do strela v kazenskem prostoru, vendar bil nenatančen s približno desetih metrov.

V 36. minuti je z glavo na drugi strani za malo zgrešil Amadej Maroša, v 38. pa so Radomljani podvojili prednost, ko je po podaji z leve strani Kukovec zadel iz prve iz bližine za 2:0.

mura, radomlje
LorisCipot/fotolens.si
Mura Radomlje

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, je pa domači strateg Darjan Slavic ob dokaj anemični predstavi svojih varovancev hitro posegel po prvih menjavah.

V 63. minuti je še enkrat zadel Kukovec, vendar je bil globoko v prepovedanem položaju, pozneje se je moral še enkrat izkazati Mihelak po strelu Darlyja N'Landuja, Murinih priložnosti pa še naprej ni bilo.

mura, radomlje
LorisCipot/fotolens.si
Mura Radomlje

Šele v 88. minuti je moral spet posredovati Baš po strelu Filippa Tripija, pa še ta je bil ne preveč močan in po sredini. Tik pred koncem tekme so Radomljani izpeljali še en protinapad, po katerem se je sam pred Mihelakom znašel N'Landu, a je Murin vratar preprečil še višjo zmago gostov.

mura, radomlje
LorisCipot/fotolens.si
Mura Radomlje

Mura bo v petek, 25. avgusta, v 6. krogu Prve lige Telemach gostovala pri Aluminiju. 

mura, radomlje, gledalci, tribuna
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

mura, radomlje
LorisCipot/fotolens.si
Mura Radomlje

Aleš Cipot
Mura : Radomlje
nogomet prva-liga nš-mura