vestnik

V Lendavi so dobrodelno hodili in tekli za otroke

Jože Gabor, 6. 5. 2023
Jože Gabor
Dobrodelni tek in hoja v Lendavi.
Šport

Dijaška skupnost Dvojezične srednje šole Lendava in Leo klub Lendava – Lendva sta v Lendavi organizirala dobrodelno hojo in tek po mestu in okolici.

Udeleženci so se zbrali pred Dvojezično srednjo šolo Lendava, kjer so jih nagovorili predstavniki organizatorjev. Najprej so tekli tekači 2,5 kilometrov po mestu. Ko so ti prišli na cilj, so se podali na pot pohodniki na 7,5 kilometrov dolgo pot po hriboviti pokrajini Lendavskih goric, nato pa še pohodniki, ki so hodili sedem kilometrov po nižinski pokrajini okolice Lendave.

dobrodelni-tek, lendava, dsš-lendava, leo-klub-lendava
Jože Gabor
Dobrodelni tek in hoja v Lendavi.

Z dobrodelnim tekom in pohodom so zbirali prostovoljne prispevke, izkupiček pa bodo namenili božičnemu obdarovanju otrok iz socialno ogroženih družin z območja lendavske upravne enote.

Po teku in pohodu je sledilo še druženje na parkirišču za šolo. Pri Dvojezični srednji šoli Lendava so ob tem postavili stojnice, na katerih so različna društva in organizacije promovirale dobrodelnost in zdravo življenje. Podmladek lendavskega Lions cluba Leo club, ki mu predseduje Jesika Kustec, in dijaška skupnost lendavske srednje šole, ki ji predseduje Črtomir Kelenc, dogodek organizirajo tradicionalno v začetku maja, da bi tako priskočili na pomoč tistim, ki pomoč potrebujejo, so poudarili na dogodku.

dobrodelni-tek, lendava, dsš-lendava, leo-klub-lendava
Jože Gabor
Dobrodelni tek in hoja v Lendavi.

dobrodelni-tek lendava dsš-lendava leo-klub-lendava