vestnik

V Ljutomer prihaja evropski Dobovec

Vestnik, 15. 10. 2021
Arhiv
Meteorplast ŠIC bar.
Šport

Tekma Meteorplast ŠIC bar – Dobovec se bo pričela ob 20.30 uri.

Po porazu v 5. krogu 1. slovenske futsal lige proti Hiši daril na Ptuju čaka ljutomersko ekipo Meteorplast ŠIC bar v 6. krogu domača preizkušnja proti Dobovcu, večkratnemu državnemu prvaku in udeležencu lige prvakov. Tekma bo danes ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer. Vstopnine ne bo, gledalci pa morajo za ogled tekme izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

meteorplast, ljutomer
Arhiv
Meteorplast ŠIC bar.

Po prvem porazu v sezoni se ljutomerska ekipa, ki ima po nepopolnih 5. krogih pet točk in zaseda četrto mesto, pripravlja na najboljšo slovensko ekipo, ki je vrsto let praktično brez konkurence v Sloveniji. Številni slovenski in hrvaški reprezentanti pod vodstvom trenerja Kujtima Morine so nesporni favoriti za zmago na današnjem dvoboju v prleški prestolnici. »Rezultatsko bomo neobremenjeni, saj se zavedamo razlike v kvaliteti. Naš cilje je predvsem prikazati dobro in jim poskušati čim dlje časa konkurirati. Tekma bo za nas super izkušnja, zato se je vsi v ekipi že veselimo,« je dejal Matic Goznik, ki je bil ob odsotnosti poškodovanega Kristiana Škergeta na Ptuju kapetan ljutomerske ekipe. Tudi pred dvobojem z Dobovcem bo imela polne roke zdravniška služba ljutomerskega kluba. Na seznamu poškodovanih so Miha Prijol, Jakob Žuman, Žan Krajnc, Tilen Rajter in Urban Goričan. Kdo vse bo lahko danes oblekel dres bo znano tik pred tekmo.

meteorplast, ljutomer
Arhiv
Meteorplast ŠIC bar.

Meteorplast ŠIC bar je v dosedanjih štirih tekmah, v 1. krogu je bil prost, zabeležil zmago (Oplast Kobarid), dva neodločena izida (Mlinše, Dobrepolje) in poraz (Hiša daril Ptuj). Dobovec je v tej sezoni v štirih tekmah zabeležil tri zmage (Litija, Bronx Škofije, Siliko Vrhnika) in en neodločen izid (Hiša daril Ptuj) ter trenutno zaseda drugo mesto (10 točk). V svojih vrstah ima tudi prvega strelca prvenstva Žigo Čeha (5). Prav tako se je pod pet zadetkov podpisal Adrijan Trstenjak iz ljutomerske ekipe, ki si s Čehom in Maxom Veselom deli prvo mesto na listi strelcev.

meteorplast-šic-bar ljutomer futsal