vestnik

V Ljutomeru odjeknila "petarda"

Vestnik.si, 17. 2. 2024
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar - Sevnica 5 : 0.
Šport

Sinoči so bili odigrani dvoboji 17. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji izidi: Dobovec – Oplast Kobarid 7 : 4 (6 : 1), Meteorplast Šic bar – Sevnica 5 : 0 (2 : 0), Dobrepolje – Bronx Škofije 3 : 4 (2 : 2) in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem 5 : 2 (3 :2).

V vodstvu je Siliko s 46 točkami, na drugem mestu je Dobovec s 45, tretji pa je ljutomerski Meteorplast z 28 točkami.

Tekma tretje in četrte ekipe prvenstva ni upravičila naziva derbi. Ljutomerčani so povsem zasluženo še petič v tej sezoni premagali Sevničane in se še bolj utrdili na tretjem mestu. Pred Sevničani imajo zdaj šest točk naskoka.

futsal, 17
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar - Sevnica 5 : 0.

Zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer (informativni dnevi) je bila tekma odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, kjer je domača zasedba prvoligaške tekme nazadnje igrala pred dobrima dvema desetletjema. Nekaj več kot 120 gledalcev, ki so si ogledali tokratni dvoboj, je videlo motivirano ljutomersko ekipo. Z agresivnim pristopom in kombinatoriko so igralci povzročali veliko težav nasprotniku, ki vse do 15. minute prvega polčasa ni veliko prehajal na napadalno polovico, domači vratar Klemen Anžel pa je bil povsem brez dela. »Vidi se, da v zadnjem obdobju slabše treniramo,« je razloge za takšno predstavo izpostavil trener sevniške ekipe Matej Zakšek.

Za vodstvo gostiteljev v prvem polčasu ima veliko zaslug tudi vratar gostov Denis Govekar, kateremu je najprej v 7. minuti žogo odvzel Aljaž Ruis in jo potisnil v mrežo, nato pa je dve minuti pozneje s strelom od daleč sevniškega vratarja presenetil še Ante Matan.

futsal, 17
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar - Sevnica 5 : 0.

V drugem polčasu so domači še naprej s kombinatorno igro imeli posest, za mirno končnico tekme pa sta poskrbela Aljaž Ruis v 27. in Ante Matan v 29. minuti, ki je zadel s kazenskega strela s šestih metrov. Gostje so bili v nadaljevanju dvoboja bolj nevarni za domača vrata kot v prvem polčasu, a sta najprej Anžel, nato pa še zadnjih pet minut dvoboja Luka Lovrec, zaklenila vrata. Končni izid je postavil Adrijan Trstenjak v 36. minuti.

»Tempo na tekmi je bil visok. Mi smo se na Sevničane dobro pripravili, malo pa je k našemu uspehu pripomogel tudi domači teren. In seveda dobro delo v obrambi, saj znova nismo prejeli zadetka v dvoboju s Sevnico,« je bil zadovoljen s predstavo ekipe in sedmo zmago v prvenstvu Aljaž Ruis.

futsal, 17
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar - Sevnica 5 : 0.

Naslednji petek, 23. februarja, bo v Ljutomeru gostovalo Dobrepolje.

futsal 17.-krog meteorplast-šic-bar sevnica