vestnik

V Muro Nono se vrača nekdanja članica, prihaja tudi dosedanja zmajčica

Vestnik.si, 9. 2. 2024
ŽNK Mura Nona
V črno-belem dresu v nadaljevanju sezone tudi Tija Šoštarič Karič in Zala Vindišar.
Šport

Ženski nogometni klub (ŽNK) Mura Nona predstavlja še dve novinki.

Minuli konec tedna so v klubu kot prvi okrepitvi predstavili Srbkinjo Aleksandro Đorđević in Slovakinjo Terezo Bednarovo, tokrat pa sta vrsti Tija Šoštarič Karič in Zala Vindišar. Prva je povratnica, saj je v pomurski ekipi igrala od leta 2021 dalje, nato pa prestopila h graškemu Sturmu. Izpostavila je, da je vesela, da je nazaj v domačem okolju. "Komaj čakam na nova dokazovanja in nove izkušnje. Soigralke so me zelo lepo sprejele, kot tudi novo vodstvo. Mislim, da je bila to prava odločite zame in se že veselim, kam me bo nogometna pot pripeljala."



Zala Vindišar v Mursko Soboto prihaja iz vrst ljubljanske Olimpije. V 1. slovenski ženski nogometni ligi je odigrala 117 tekem in dosegla 34 zadetkov, prav tako je slovenska reprezentantka. "Zelo sem zadovoljna, da sem postala del te ekipe. Veselim se novih izzivov z novo ekipo in želim pomagati Muri pri doseganju začrtanih ciljev. Želela bi se zahvaliti za izkazano priložnosti in se že veselim vsega, kar prihaja," je dejala. 


Tehnični direktor ŽNK Mura Nona Dejan Škerlak je ob predstavitvi novink dejal, da bosta dodana vrednost. "Tijo že poznamo in vemo, kakšne so njene kvalitete, Zala pa se je že dokazala v dresu Olimpije in reprezentance. Veseli me, da se je odločila za nas in verjamem, da nam bosta pomagali do zastavljenih ciljev."

Dodajmo še, da je Olimpija včeraj tudi uradno potrdila prestop Špele Rozmarič iz Mure None v Ljubljano. 

žnk-mura-nona okrepitve tija-šoštarič-karič zala-vindišar