vestnik

(VIDEO) V Muro se vrača Aljaž Antolin

Vestnik.si, 9. 1. 2024
NŠ Mura
Aljaž Antolin se vrača k Muri.
Šport

Pogodbo je podpisal do 30. junija 2026.

Iz Nogometne šole Mura so z videom, ki so ga objavili na družbenih omrežjih, sporočili, da se v njihove vrste vrača vezist Aljaž Antolin, sicer tudi standardni član mlade slovenske reprezentance U21. Enaindvajsetletnik, ki je prva okrepitev Mure v tem prestopnem roku, je v črno-belem dresu že nastopal v sezoni 2020/2021, takrat je v članski ekipi debitiral proti Taboru iz Sežane, nato pa se je leto pred iztekom pogodbe odločil, da bo kariero nadaljeval v Mariboru, kjer pa ni dobil želenih minut. Še pred tem je bil za pol leta posojen v Beltince.  

Pogodbo s črno-belimi je Antolin, ki je odrasel v Murini nogometni šoli in v mlajših selekcijah zbral 95 nastopov (33 zadetkov), tokrat podpisal do konca junija 2026, v Mursko Soboto pa se vrača po dveh letih in pol. 

"Vesel sem vrnitve v Muro, kjer sem preživel osem let. Mura mi je že takrat dala veliko in želim si, da se vrne tja, kjer je že bila. Dal bom vse od sebe, da pomagam pri izpolnitvi teh ciljev. Ko sem začel razmišljati o prestopu, je bila moja edina želja vrnitev v Muro, nič drugega me ni zanimalo," je povedal Antolin in se hkrati opravičil, če je v žaru borbe na preteklih tekmah storil kaj takšnega, kar je razjezilo navijače. "Verjamem, da se jim bom z igrami v čarno-bejlon oddolžil na igrišču," je dodal. 

Ob vrnitvi Antolina je spregovoril tudi predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič. Kot je povedal, ga veseli, da je bila tudi s strani nogometaša velika želja, da se vrne k Muri. "Verjamem, da bo dodana vrednost na sredini igrišča in bo zaostril konkurenco. Veseli me, da je naša prva okrepitev mlad in perspektiven nogometaš, obenem pa domačin, ki pozna Muro in okolje." 

Mlademu vezistu so se ob odhodu zahvalili tudi vijoličasti. 

nš-mura aljaž-antolin