vestnik

Nova okrepitev Mure je Emir Saitoski. V načrtu še tri okrepitve

Robert Balantič, EkipaSN, 3. 7. 2023
NŠ MURA/FB
Emir Saitoski
Šport

Soboški prvoligaš je v pričakovanju začetka nove sezone močno oklestil plačilno listo, hkrati je kristalno jasno, da trenutna igralna zasedba nima zadostne širine. Tega se kakopak zelo dobro zavedajo tudi v Fazaneriji, zato je po Alminu Kurtoviću in Gabru Dobrovoljcu njihove vrste okrepil Emir Saitoski, ki se je v Muro preselil iz Domžal.

Saitoski, ki se najbolje znajde na položaju krila, je v dresu Domžal zbral 37 tekem v zadnjih dveh sezonah, za Domžale pa je nastopal tudi v UEFA Youth League, kjer je zbral pet nastopov. V mlajših selekcijah Domžal je sicer odigral 61 tekem in dosegel 25 zadetkov.

Saitoski, ki ima državljanstvo Slovenije in Severne Makedonije, je v mlajših selekcijah igral za reprezentanco Severne Makedonije, "nogometno državljanstvo" pa je zamenjal v lanskem letu in je medtem že zbral tri nastope za slovensko reprezentanco do 21. leta starosti. Saitoski je pogodbo z Muro podpisal do 31. maja 2026.

Emir Saitoski
ALESFEVZER.COM
Emir Saitoski

V preteklih dneh je kot strela z jasnega udarilo, da obstaja možnost vrnitve Amadeja Maroše, ki v poljskem Gorniku nikakor ni zadovoljen s svojim statusom in ne skriva želje po odhodu. Izvedeli smo, da zgodba v primeru uresničitve posameznih okoliščin drži vodo, vendar hkrati 29-letni napadalec ni samo tarča Mure, ki naj bi se spogledovala tudi z levim bočnim branilcem z avstrijskega prizorišča. V zvezi s tem naj bi bilo več znanega v prihodnjih dneh, prav tako so menda v polnem razmahu pogovori s predstavniki Sturma, da bi avstrijski podprvak morda znova enega igralca poslal na posodo v Mursko Soboto.



nš-mura okrepitev