vestnik

V novi sezoni nogometnega pokala se obeta sprememba

Vestnik.si, STA, 31. 5. 2023
m24.si
Do vključno šestnajstine finala se bo v naslednji sezoni pri žrebu upoštevalo, da je v primeru, ko sta izžrebana kluba iz različnih lig v tekoči sezoni, nižjeligaš avtomatično domačin tekme.
Šport

Minula sezona nogometnega pokalnega tekmovanja je bila po mnenju Nogometne zveze Slovenije (NZS) zadetek v polno. Po spremembi formata je v pokalu sodelovalo 186 klubov, zaradi česar se bo zapisala v zgodovino kot sezona z največjim številom udeležencev v pokalnem tekmovanju. Za novo sezono pri NZS napovedujejo, da bo gostitelj nižjeligaš.

Pri NZS so v prejšnji sezoni pokalnega tekmovanja pozdravili zgodbe, kjer so se manjši klubi srčno borili z večjimi, tudi na gostujočih stadionih pa so jih spremljali glasni navijači, za katere je tekma njihovega kluba v boju z najboljšimi predstavljala mali nogometni praznik. V želji, da bi bilo teh po slovenskih nogometnih igriščih čim več, je izvršni odbor NZS na 35. seji sprejel odločitev, da se do vključno šestnajstine finala pri žrebu upošteva, da je v primeru, ko sta izžrebana kluba iz različnih lig v tekoči sezoni, nižjeligaš avtomatično domačin tekme.

V kolikor nižjeligaš noče ali ne zmore organizirati tekme, lahko to odločitev sporoči vodstvu tekmovanja v 72 urah, so sporočili iz NZS. Drugih sprememb v pokalnem tekmovanju v prihodnji sezoni ne bo.

nogomet slovenija pokal