vestnik

V Prlekiji so se zvrstili velikonočni turnirji

Vestnik.si, 11. 4. 2023
Športna zveza Ljutomer
Velikonočni turnirji v Prlekiji
Šport

Potekali so velikonočni turnirju v namiznem tenisu, streljanju, ruskem kegljanju in ribolovu, organizirano pa je bilo tudi velikonočno kolesarjenje.

Velikonočni turnir v namiznem tenisu

Športna zveza Ljutomer je v sodelovanju z namiznoteniško sekcijo Telesno vzgojnega društva Partizan Ljutomer izvedla velikonočni turnir v namiznem tenisu. Sodelovalo je 38 igralcev iz Ljutomera, Cvena, Male Nedelje, Turnišča, Lendave, Murske Sobote, Beltincev, Maribora, Ptuja, Cirkovc, Lenarta in Rošnje. Tretje mesto sta si delila Luka Šantavec iz NTK Sobota in Anej Pelc iz NTK Rošnja, drugo mesto je osvojil David Štern iz NTK Rošnja, zmagovalec velikonočnega turnirja v Ljutomeru pa je postal igralec NTK Spin Mala Nedelja Damir Fotivec. V tolažilni skupini je slavil igralec ŠD Cven Ivan Ocepek.

velikonočni-turnirji, šport, prlekija, športna-zveza-ljutomer
Športna zveza Ljutomer
Velikonočni turnirji v Prlekiji

Velikonočno kolesarjenje 

ŠD MTB Prlekija je organiziralo velikonočno kolesarjenje za vse z gorskimi kolesi.  Kolesarji so imeli na izbiro dve trasi, prva trasa je bila izključno ravninska, po makadamskih, gozdnih in asfaltnih cestah ob reki Muri in reki Ščavnici in je bila dolga 34 km, druga trasa pa je bila bolj razgibana, saj je bila  dolga 40km, kolesarji pa so na njej premagali kar 550 višinskih metrov. 60 kolesarjev se je tako s pomočjo navigacije podalo na pot, vsak po trasi, ki si jo je izbral. Po dveh urah kolesarjenja in uživanja v naravi ter občudovanju razgledov, so zaključili s prijetnim druženjem pri Mirku Rauterju.

Velikonočni turnir v streljanju

Na odprtem strelišču v Presiki je na praznični ponedeljek potekal velikonočni turnir v streljanju z malokalibrsko puško na razdalji 50 metrov. 26 tekmovalcev se je potegovalo za pokale, slavil pa je Toni Križanič iz Stročje vasi s 84 krogi. Drugo mesto je osvojil Stanko Habjanič iz Veščice z 81 krogi, bron pa je osvojil Robi Balažic iz Spodnjega Kamenščaka s 76 krogi. 

velikonočni-turnirji, šport, prlekija, športna-zveza-ljutomer
Športna zveza Ljutomer
Velikonočni turnirji v Prlekiji

Velikonočni turnir v ruskem kegljanju

Na Spodnjem Kamenščaku so na velikonočni ponedeljek odigrali turnir v ruskem kegljanju v okviru velikonočnih turnirjev Športne zveze Ljutomer, organiziralo pa ga je Društvo Kameščonci SP. Igrali so v dveh starostnih kategorijah, in sicer do 15 let ter nad 15 let. V kategoriji do 15 let je tekmovalo 9 tekmovalcev, v kategoriji nad 15 let pa 18 tekmovalcev, v kateri se je starost tekmovalcev gibala od 16 pa vse do 80 let. V vsaki skupini se je igralo pet krogov po tri poskuse. Po vseh odigranih krogih je v kategoriji do 15 let slavila Mia Vunderl, sledila je Martin Vunderl, tretje mesto pa je pripadlo Ajdi Semenič. V kategoriji nad 15 let so bili tekmovalci zelo tekmovalni in tudi zelo izenačeni, na koncu je slavila Špela Semenič, drugi je bil Alen Štrakl, tretje mesto pa je pripadlo Marjanu Vunderlu. Najboljši so prejeli pokale, praktično darilo VinoReje Kaučič in darilo Športne zveze Ljutomer. 

velikonočni-turnirji, šport, prlekija, športna-zveza-ljutomer
Športna zveza Ljutomer
Velikonočni turnirji v Prlekiji

Velikonočna tekma dvojic v športnem ribolovu 

V Hudinovi jami na Moti je potekala velikonočna tekma dvojic v športnem ribolovu. V lepem in sončnem vremenu je 22 ribičev v šestih urah skušalo uloviti kar največ rib, po preteku tekmovalnega časa pa je sledilo tehtanje.

Največ rib, skupaj kar 23,90 kg, sta ulovila Alen Maher iz Koprive in Andrej Hudin iz Cvena, katera sta tako osvojila prvo mesto. Drugo mesto sta osvojila Bojan Božič in Drago Božič iz Bakovec z 18,77 kg rib, tretje mesto pa Peter Prosenjak in Vojko Dobaj iz Maribora z 13,68 kg rib. Najboljše tri dvojice so prejele pokale in praktične nagrade.

rib
Športna zveza Ljutomer
Velikonočni turnirji v Prlekiji

prlekija športna-zveza-ljutomer velikonočni-turnirji