vestnik

V Radencih slavila ekipa Vede Montaže. Zbrali tisoč evrov za bolnega fanta

Vestnik.si, 22. 1. 2024
Jure Kljajić
Turnir v malem nogometu - Radenci 2024.
Šport

Organizatorji so z izvedbo turnirja zadovoljni.

Poročali smo že o dvodnevnem turnirju v malem nogometu, ki ga je NK Roma pripravil v Radencih. V veteranski konkurenci je tekmovalo šest ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Nočni ftiči, drugo Športno društvo Kupšinci in tretje ŠIC bar. V nedeljo so postali znani zmagovalci še v članski konkurenci. Med 27 prijavljenimi ekipami je bila najuspešnejša ekipa Vede Montaže, ki je v finalu ugnala ekipo Ogrevanje Zamuda. Na tretjem mestu so turnir sklenili igralci ekipe Bar pod Cerkvico. 

Potekal je tudi turnir selekcij U11, kjer so nastopili mladi nogometaši Olimpije, Maribora, Mure, Celja, Rome in Slatine Sparte. Na koncu so se zmage veselili predstavniki Olimpije, za njimi so se na stopničke razvrstili še Mariborčani in Celjani. 



Turnir je imel tudi dobrodelno noto. Potekala je dražba dresov, ki so jih prispevali igralec Mure Dardan Shabanhaxhaj, nogometaš Olimpije Marcel Ratnik, slovenski reprezentant Erik Janža, igralec Celja Nino Kouter ter nogometni sodnik Aleš Müller. Prav tako so se zbirali prostovoljni prispevki. Kot je povedal Zlatko Hahn, predsednik NK Rome, je bilo zbranih tisoč evrov, ki so jih ob koncu turnirja predali Dariu Baranji, očetu sedmošolca iz Zenkovec, ki boleha za redko boleznijo. 

nk-roma turnir radenci dobrodelnost predaja-sredstev