vestnik

Iz slabega v katastrofo: Celje - Mura 5 : 0

Vestnik.si, 30. 7. 2023
M24.si
Celje - Mura.
Šport

Ekipa Mure se v 1. krogu novega državnega prvenstva ni kaj prida izkazala, enako pa velja za zadnja gostovanja v Celju v minuli sezoni. A tokrat so črno-beli dosegli samo dno. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Celje: Rozman, Nemanič, Zec, Karničnik, Milić, Vrbanec, Kouter kap., Svetlin, Špeljak, Edmilson, Bizjak. Trener: Albert Riera.

Mura: Mihelak, Sadriu, Saitoski, Maruško, Kous kap., Maroša, Jurišić, Kurtović, Morris, Dobrovoljc, Shabanhaxhaj. Trener: Dejan Grabić.

plt, drugi-krog, celje, mura
M24.si
Celje - Mura.

Srečanje vodi Matej Jug iz Tolmina. 

1: Začetek tekme. 

12: Šele zdaj prvi strel na vrata. Z glavo je po kotu Koutra poskušal Zec, a je Mihelak žogo ujel. 

17: Rumeni karton Vrbanec.

21: Rumeni karton Kous. 

23: Žogo je v mrežo Mure poslal Svetlin, vendar je na njeno srečo Jug razveljavil zadetek, ker je po izvedbi kota Bizjak s komolcem udaril Kurtovića. Glede na način, kako igra Mura, pa ni nobeno presenečenje, da so Celjani enkrat že stresli mrežo. 

plt, drugi-krog, celje, mura
M24.si
Celje - Mura.

26: GOL 1 : 0 Nino Kouter! Tako kot smo maloprej napovedali, je Mura morala prej ali slej prejeti zadetek. Celjani so izvedli lepo akcijo: po dolgi diagonalni podaji z desne na levo stran si je žogo ustavil Bizjak in nato natančno podal za hrbet Morrisu in do vtekajočega Koutra, ki je zadel z diagonalnim strelom z leve strani. Maruško je bil prepočasen, da bi ga lahko zaustavil. Popolnoma zasluženo vodstvo Celjanov, ki skušajo igrati napadalno, medtem ko Mura čepi na svoji polovici. 

plt, drugi-krog, celje, mura
M24.si
Celje - Mura.

43: Še ena lepa kombinatorna akcija domačih, ki jo je s strelom prek vrat sklenil Kouter. 

45: GOL 2 : 0 Edmilson! Kakšna katastrofalna predstava Mure. Sprva je Sadriu povsem nepotrebno poslal žogo v kot po precej slabem strelu Svetlina. Po kotu je nato z glavo neovirano streljal Edmilson, Sadriu pa je zgrešil celo žogo, ki je tako končala v mreži.

45+1: Konec prvega polčasa. 

Ena najslabših predstav Mure v zadnjem letu dni. Od napovedane Grabićeve pogumne in napadalne igre ni bilo videti ničesar, saj njegovi igralci niso sprožili niti enega samega strela proti vratom. Kako tudi bi, če ždijo bojazljivo samo na svoji polovici in čakajo, če se bo morda komu po kakšnem čudežu uspelo prebiti pred vrata nasprotnika. Obramba pa je tako ali tako že dlje časa povsem nezanesljiva. Celjani, ki igrajo kombinatorno in napadalno, so skoraj za dva razreda boljši in z lahkoto vodijo že z dvema zadetkoma prednosti. Če se bo tako nadaljevalo, lahko danes še dodobra napolnijo mrežo črno-belih. 

plt, drugi-krog, celje, mura
M24.si
Celje - Mura.

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Šarić namesto Saitoskega. 

48: Podobna akcija Mure kot pri prvem golu Celjanov: Shabanhaxhaj je prodrl po levi strani in lepo nastavil Jurišiću, ki je streljal diagonalno kot Kouter, le s to razliko, da je za malenkost zgrešil cilj. 

51: Strel Šarića je blokiral celjski branilec.

52: Maruško zadeva vratnico, vendar je igra prekinjena zaradi prehodnega prekrška v napadu. 

55: GOL 3 : 0 Karlo Špeljak! Kratko je trajala napadalna igra Mure. Gostitelji so izvedli hiter protinapad, Karničnik je podal z desne na levo stran, Edmilson pa nazaj na desno na glavo Špeljaka, ki je zadel z diagonalnim strelom, medtem ko je Kurtović zaman stal in dvigoval roko, češ da naj bi šlo za prepovedan položaj. 

plt, drugi-krog, celje, mura
M24.si
Celje - Mura.

56: V veliki priložnosti se je znašel Maruško, pa so tudi njegov strel blokirali. 

58: Po podaji Bezjaka je Kouter stresel okvir vrat, odbitek pa je Špeljak za malenkost poslal prek vrat.

60: Menjava pri Celju: Bilji namesto Milića.

61: Mura enostavno ne ve spraviti žoge v mrežo: po napaki celjske obrambe Shabanhaxhaj dvakrat ni uspel premagati Rozmana, nato pa je Šarić iz zelo ugodnega položaja poslal okroglo usnje prek vrat. 

64: Dvojna menjava pri Muri: Tripi in Trontelj namesto Maruška in Sadriuja.  

69: Sedaj je nevarno streljal Edmilson, vendar je bil v prepovedanem položaju. 

70: Spet dva poskusa Shabanhaxhaja, po drugem je iztržil kot. Po kotu pa je Kous poslal žogo "nebu pod oblake". 

71: Maroša je sedaj meril natančno v levi zgornji kot, a se je z neverjetno parado izkazal Rozman in odbil žogo v kot. 

73: Dvojna menjava pri Celju: Popovič in Bajde namesto Koutra in Edmilsona.  

74: Še en zgrešeni strel Šarića. 

75: Menjava pri Muri: Turudija namesto danes zelo slabega Kousa.

plt, drugi-krog, celje, mura
Luka Vovk
Celje - Mura.

75: GOL 4 : 0 Lovro Bizjak! Po podaji Popovića je Bizjak ob nemočnem Trontlju in brezvoljnem Mihelaku z diagonalnim strelom z leve strani mirno poslal žogo v mrežo. Popoln potop Mure. 

78: Še ena dvojna menjava pri Celju: Matko in Klašnja namesto Zeca in Špeljaka.

79: Mura se lahko zahvali Matku zaradi nesebičnosti, saj je po podaji Bajdeta raje podal pred vrata, namesto da bi streljal iz ugodnega položaja in dosegel peti zadetek za Celje. Tako pa je bil Svetlin prekratek pred vrati in črno-beli so zaenkrat še brez petarde v svoji mreži. 

82: Menjava pri Muri: Ščernjavič namesto Jurišića. 

83: Bajde strelja močno z desne strani, Mihelak odbija žogo v kot. 

84: Kakšna priložnost še za Nemaniča, a še enkrat se je izkazal Mihelak. 

86: GOL 5 : 0 Denis Popovič! Evo, pričakovana "petarda" je tu. Podaja Karničnika do Matka, ki je na desni strani s finto iz igre izvrgel Dobrovoljca in Ščernjaviča ter nato nastavil žogo Popoviču, ki je streljal, žoga pa se je od Kurtovića odbila mimo Mihelaka v mrežo. 

90: Milost sodnikov: samo dve minuti dodatka. 

92: Konec tekme. 5 : 0. 

Brez pomena je kaj na dolgo komentirati. Celje je igralo nogomet in bilo za dva razreda boljše od Mure, ki je igrala tako, kot da je že v drugi ligi in ne šele na poti tja. Igralci, ki trenutno nosijo črno-beli dres, enostavno niso prava Mura. V 3. krogu v Fazanerijo prihaja Maribor. 

plt, drugi-krog, celje, mura
M24.si
Celje - Mura.

M24.si
Celje - Mura.
plt drugi-krog celje mura