vestnik

"Čarno-bejle" z zanesljivo zmago proti makedonskemu Ljubotenu

Vestnik.si, STA, 9. 9. 2023
Zajem zaslona YOUTUBE
Tekma Murašic.
Šport

Murašice so z zanesljivo zmago potrdile tretje mesto na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakinj.

Slovenske nogometne prvakinje, igralke Mure None, so zasedle tretje mesto na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakinj v Radencih, potem ko so v tretji skupini premagale Ljuboten iz Severne Makedonije s 7:1 (4:1).

Slovenske prvakinje so hitro povedle, zadele so Srbkinja Nikolina Pavšić v 10. in dve minuti pozneje Brazilka Joseline De Jesus Matos. Za gostje iz Makedonije je znižala druga Brazilka Priscila Edite Silva v 23. minuti, kar je bil tudi edini zadetek gostij na tekmi v Športnem parku Radenci.

Pavšić je v 31. minuti povišala prednost na 3:1, rezultat polčasa je v tretji minuti dodatka postavila Špela Kolbl. Slednja je bila za hat-trick nato uspešna še v 46. in 62. minuti, De Jesus Matos pa za njen drugi gol v 51. minuti.

Igralke Mure None so 6. septembra s porazom ostale brez upov na uvrstitev v drugi del kvalifikacij za Ligo prvakinj, ko so v dvoboju z gruzijsko ekipo Samegrelo izgubile po streljanju enajstmetrovk s 3:5. Redni del tekme se je končal brez golov.

Na turnirju igra še ciprska ekipa Apollon Ladies, ki je dobila dvoboj z Ljubotnom pred tremi dnevi v Radencih s kar z 9:0. Ekipi Apollon Ladies in Samegrelo bosta igrali danes v finalu turnirja, tekma za zmago in napredovanje v drugi krog pa bo ob 16.30 na Fazaneriji v Murski Soboti.

V tej sezoni lige prvakinj sodeluje ali bo sodelovalo 70 klubov iz 48 nacionalnih nogometnih zvez. V skupinskem delu bo igralo 16 ekip. Barcelona, ki brani naslov, Lyon, Bayern in Chelsea so edini štirje klubi, ki so že uvrščeni v skupinski del tekmovanja.

Za ostalih 12 prostih vozovnic se meri 66 zasedb. V uvodno fazo je vstopilo 57 ekip, od tega je 41 aktualnih državnih prvakinj. Teh 41 je razdeljenih v 11 skupin 1. kroga kvalifikacij, zmagovalke pa bodo napredovale v 2. krog, ki bo oktobra.

V drugi del so že uvrščene Slavia Praga, Rosengrad ter Roma z Zaro Kramžar in Nino Kajzba. V 2. krogu se bo 14 ekip v dveh medsebojnih tekmah med sabo pomerilo za sedem prostih mest v skupinskem delu lige prvakinj.

Na tej stopnji se je v tekmovanje prijavilo tudi 16 ekip, ki so v domačih ligah zasedle drugo ali tretje mesto. Te bodo odigrale štiri turnirje. Prvakinje turnirjev bodo napredovale v 2. krog, kjer so že Wolfsburg s Saro Agrež, PSG, Real Madrid, Sparta Praga, Häcken in Manchester United. Teh deset ekip bo sestavilo pet parov, zmagovalke medsebojnih tekem pa bodo zapolnile še pet prostih mest v skupinskem delu lige prvakinj.

Skupinski del lige prvakinj se bo začel 20. oktobra. Četrtfinale bo marca, polfinale aprila, finale pa 24., 25. ali 26. maja v Bilbau.

Tekmo ste lahko spremljali v živo.

žnk-pomurje-beltinci liga-prvakinj