vestnik

Lahkomiselno (milo rečeno) zapravljena zmaga: Mura - Koper 2 : 2

Vestnik.si, 22. 10. 2023
Loris Cipot
Mura : Koper
Šport

V 13. krogu prve lige se je Mura borila za prvo zmago na uradnih tekmah v Fazaneriji v tej sezoni. In na dvoboju s Koprom je imela že tri točke v svojem žepu, pa jih je povsem po nepotrebnem zapravila. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Sadriu, Maruško, Kous kap., Tripi, Maroša, Jurišić, Trontelj, Brkić, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Koper: Hvalič, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović, Vešner Tičić, Ankrah, Orazov, Barišić kap., Osuji, Nkada. Trener: Safet Hadžić. 

Srečanje vodi Martin Matoša iz Loga pri Brezovici. 

1: Začetek tekme. 

10: Prvi strel na vrata: po prestreženi žogi je Tripi podal do Shabanhaxhaja, ta na levo do Maroše, ki pa je streljal s premalo moči, tako da je Hvalič žogo ujel.

mura, koper
Loris Cipot
Mura : Koper

11: GOOOL 1 : 0 Žan Trontelj! Hiter protinapad Mure, po katerem je Shabanhaxhaj z desne strani prodrl v sredino, nato pa z izvrstno globinsko podajo po tleh našel Trontlja, ki je mirno z diagonalnim strelom z desnico premagal Hvaliča. 

mura, koper
Loris Cipot
Mura : Koper

17: Rumeni karton Orazov.

24: Mura je imela v prejšnjih minutah nekaj nevarnih podaj s strani, Koprčani pa so vedno v zadnjem hipu izbili žogo iz svojega kazenskega prostora.

25: Nevarna podaja Barišića z leve strani, a izbijajo branilci Mure.

26: Dober strel Orazova z daljave, Mihelak pa je imel veliko dela, da je odbil žogo. 

30: Po kotu Mure si je Trontelj priboril žogo in jo podal pred vrata, kjer je presenetila Maruška, ki se je znašel sam pred Hvaličem, vendar pa ni uspel priti do strela. 

31: Rumeni karton Jurišić.  

32: Po prostem strelu Orazova natančno z glavo strelja Nkada, Mihelak pa s parado rešuje svojo ekipo. 

34: Franjo Prce je zadel z glavo po prostem strelu Orazova in podaji Osujija, vendar gol ne velja, ker je Barišić vplival na igro in je bil v prepovedanem položaju, pa tudi že ob izvedbi prostega strela je bil eden od igralcev Kopra v nedovoljenem položaju.  

38: Skrbi pri ekipi Mure, ker je dlje časa na tleh obležal Shabanhaxhaj. 

41: Igra se nadaljuje, Shabanhaxhaj pa je še vedno zunaj igrišča. 

42: Po podaji Orazova z glavo strelja Barišić, vendar zadeva enega od branilcev Mure. Shabanhaxhaj se je vrnil v igro. 

43: Strel Osujija z daljave prek vrat. 

45: Akcija Mure, po kateri so gledalci že videli žogo v mreži: Kous je odlično prodrl med več igralci Kopra po desni strani in idealno nastavil okroglo usnje Maroši, ki pa ga je z desnico poslal mimo vrat. 

45: Štiri minute dodatka. 

45+4: Po predložku Pavlovića z leve strani Nkada strelja z glavo precej preko vrat. 

45+5: Konec prvega polčasa. 1 : 0. 

Zanimiva in dokaj enakovredna tekma, v kateri je Koper prevladoval do zadetka Mure, nato pa so bili gostitelji boljši, čeprav so tudi gostje nekajkrat zapretili, domačim pa je pomagal še VAR. Vse je še odprto v drugem delu. 

mura, koper
Loris Cipot
Mura : Koper

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Kopru: Groznica namesto Orazova.

46: GOOOOL 2 : 0 Amadej Maroša! Mura je izkoristila veliko napako v obrambi gostov. Hvalič je podal direktno do Shabanhaxhaja, tega je za kratko oviral Ankrah, ki pa mu je žoga ušla do Maroše, slednji pa je hitro streljal in zadel bližnji kot vrat Kopra. 

52: V zadnjih dveh minutah sta skušala zapretiti Nkada in Osuji, vendar nista prišla do pravega strela. 

54: Akcija Mure, ki je na noge dvignila gledalce: Shabanhaxhaj je na sredini igrišča preigral kar štiri igralce Kopra, podal do Jurišića, ki je streljal z leve strani, Hvalič je žogo odbil le do Trontlja, ki je prav tako sprožil, koprsko mrežo pa je z izbijanjem v zadnjem hipu rešil Mittendorfer. 

mura, koper
Loris Cipot
Mura : Koper

58: Dvojna menjava pri Kopru: Palčič in Jelenić namesto Pavlovića in Nkade. 

62: Groznica je podal z leve strani v sredino, kjer je streljal Barišić, Sadriu je žogo blokiral, nato je sprožil Osuji, vendar za malo prek vrat.

63: Tokrat Groznica podaja z desne strani, Barišić pa z glavo strelja precej mimo vrat. Mura se je v teh trenutkih prehitro in preveč povlekla nazaj. Do konca tekme pa je še daleč. 

67: GOL 2 : 1 Maks Barišić! In zgodilo se je neizogibno. Mura, ki se je preveč povlekla nazaj in slabo pokrivala goste, še posebej predaleč stran je stal Brkić, je prejela zadetek po podaji po tleh Osujija do Barišića, ki je z diagonalnim strelom z desnico zadel vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo. 

68: Končno je Mura spet pokazala nekaj v napadu. Maroša je podal z desne strani na levo do Jurišića, ta pa nazaj do nepokritega Maroša, ki pa je iz bližine zadel samo zunanji del mreže. Velika priložnost za povišanje vodstva je splavala po vodi. 

69: Menjava pri Muri: Kurtović namesto Kousa. 

72: Groznica je podal na desno do Jelenića, ki je sprožil, Mihelak pa je nekako le ukrotil žogo. 

74: Menjava pri Muri: Kasalo namesto Maroše. 

85: Drugi rumeni oz. rdeči karton za Jurišića! Velika neumnost nogometaša Mure. Sadriu je napravil prekršek za rumeni karton in mu je sodnik že spregledal skozi prste, Jurišić pa je po nepotrebnem nabil žogo stran in si prislužil izključitev.

86: GOL 2 : 2 Enej Jelenić oz. avtogol Filippo Tripi! In kazen za neumnost je že tu. Jelenić se je na desni strani prebil do diagonalnega strela, žogo pa je v mrežo preusmeril Tripi. Glede na prikazano v zadnjih desetih minutah popolnoma zasluženo izenačenje Kopra.  

90: Menjava pri Muri: Spasojević namesto Shabanhaxhaja.

90: Tri minute dodatka. 

91: Rumeni karton nekomu na klopi Kopra. 

93: Rumeni karton Mihelak.

94: Konec tekme. 2 : 2. 

Zdi se, da se to lahko zgodi samo Muri. Po vodstvu z 2 : 0 je bila res že blizu svoji prvi domači zmagi, nato pa jo je zapravila povsem po neumnosti. Namesto da bi nadaljevala s samozavestno igro, se je kmalu po drugem zadetku povsem povlekla v obrambo, v protinapadu zapravila izjemno priložnost, in prejela kazen. Koper je bil nato absolutno boljši nasprotnik, njegov drugi zadetek pa gre povsem na rovaš Jurišića, ki je s popolnoma neodgovorno potezo pustil moštvo na cedilu, kar so gostje takoj izkoristili. Mura je danes izgubila dve točki in še vedno ostaja brez zmage v Fazaneriji. Lahko pa bi bilo povsem drugače. 

mura koper plt