vestnik

(FOTO) Črno-bele ugnale Radomljanke in se uvrstile v finale z Olimpijo

Vestnik.si, 19. 4. 2023
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje
Šport

Igralke ŽNK Mura Nona so v polfinalu slovenskega ženskega pokala morda malce težje od pričakovanega v Fazaneriji premagale uporne Radomljanke s 4 : 1 (1 : 0) in se bodo v klasiki v finalu udarile z Olimpijo.

ŽNK Mura Nona - ŽNK Radomlje Medex 4 : 1 (1 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 300 gledalcev, sodnica: Vanja Janković (Zgornje Bitnje).

Strelke: 1 : 0 Kolbl (38), 2 : 0 Korošec (51), 2 : 1 Vilčnik (68), 3 : 1 L. Kos (74), 4 : 1 Korošec (79, 11 m). 

Rumeni kartoni: L. Kos, Kolbl; Šenk, Kosirnik.

Rdeči karton: Testen (11) - ŽNK Radomlje Medex.

mura, radomlje, znk
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje

ŽNK Mura Nona: Kocijan, E. Kos, Sok (Rakovec, 66), Korošec, Kolbl kap., L. Kos, De Jesus Matos (Curman, 78), Hofman (Horvat, 60), Šoštarič Karić (Hrga, 78), Silva Bomfim (Rozmarič, 66), Vasović. Trener: Amir Karić. 

ŽNK Radomlje Medex: Vidrih, Javorič (Gerjolj, 83), Zajc, Gradišek kap., Kosirnik (Omerzu, 69), Osojnik (Gadnik, 78), Šenk (Kastelec, 83), Testen, Madon, Hlebec, Vilčnik. Trener: Aljaž Gornik. 

MuraRadomlje_FotoLorisCipot-4136
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje

Olajševalna okoliščina za domače, ki jih je spodbujala tudi navijaška skupina Black Gringos, se je zgodila že v 11. minuti, ko je Tinkara Testen kot zadnja igralka v obrambi z vlečenjem za dres zaustavila prodirajočo Neli Hofman in si prislužila neposredno izključitev. A kljub številčni premoči so se gostiteljice kar dolgo mučile, da so dosegle prvi gol. To se je zgodilo v 38. minuti po predložku z leve strani in napaki v obrambi gostij, po kateri je Špela Kolbl brez težav zabila žogo v mrežo - 1 : 0. Minimalno vodstvo je bil tudi izid prvega polčasa.

mura, radomlje, znk
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje

Malce več olajšanja je nato v 51. minuti prinesla Kaja Korošec, ki je zadela z natančnim strelom po tleh - 2 : 0.

mura, radomlje, znk
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje

Sedemnajst minut pozneje pa je Evelina Kos preslabo podala žogo nazaj do svoje vratarke Ive Kocijan, ki je prav tako naredila napako, kar je izkoristila bivša igralka pomurskega kluba Noelle Vilčnik in pospravila žogo v nebranjeno mrežo - 2 : 1. 

mura, radomlje, znk
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje

Do 74. minute je bilo videti, da bo končnica dvoboja zelo napeta, potem pa je po prodoru in podaji Kolblove z ne preveč močnim strelom zadela Lucija Kos - 3 : 1.

Pet minut pozneje je branilka gostij ob Josilene De Jesus Matos nehote igrala z roko v svojem kazenskem prostoru in Sobočanke so na svoj pladenj dobile še morda malce prestrogo dosojen kazenski udarec. Zanesljiva izvajalka je bila Kaja Korošec, ki je tako dokončno potrdila zmagovalca obračuna - 4 : 1. Koroščeva je malo pred koncem tekme stresla še vratnico.

mura, radomlje, znk
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje

V drugem polfinalnem dvoboju je v ljubljanskem derbiju Olimpija premagala ŽNK Ljubljana s 4 : 0 (4 : 0). Strelka enega od zadetkov je bila Ljutomerčanka Sara Makovec, Pomurka Manja Rogan je odigrala celo tekmo. 

Finale bo 6. maja v Celju.

V dosedanjem delu tekmovanja so nogometašinje Mure s 7 : 0 premagale Ptujčanke. 

Pomurke so pokalni naslov osvojile devetkrat, največkrat v Sloveniji, nazadnje v sezoni 2018/2019. 

žnk-mura-nona žnk-radomlje pokal-slovenije polfinale