vestnik

(FOTO) Črno-beli z izjemnim bojem ugnali vodilno ekipo: Mura - Olimpija 2 : 1!

R.Š., 19. 3. 2023
Aleš Cipot
Mura : Olimpija
Šport

Soboški nogometaši so se v 28. krogu Prve lige Telemach v Fazaneriji udarili z vodilno Olimpijo ter prikazali zelo razburljivo predstavo. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Po "kiksu" v četrtek v obračunu s Koprom so črno-beli zamudili priložnost, da bi se približali Domžalam in Celju v boju za mesta, ki še zagotavljajo evropsko vozovnico. Po zmagi Celjanov v srečanju z Mariborom zdaj "muraši" za tretjim mestom zaostajajo, ob tekmi manj, že za 9 točk. Za igranje v Evropi lahko sicer stavijo tudi še na četrto mesto, kjer se nahajajo Domžale s štirimi točkami prednosti, a ob predpostavki, da bo eden izmed prvih treh klubov na lestvici tudi pokalni zmagovalec. Vsaka tekma ta hip zagotovo šteje, še toliko večji naboj pa bo ob prihodu vodilne Olimpije v dobro napolnjeno Fazanerijo, ki ima pred drugim Mariborom praktično neulovljivih 15 točk prednosti. Črno-beli v tej sezoni Ljubljančanov še niso premagali - utrpeli so dva poraza in iztržili en remi.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija


Strateg črno-belih Dejan Grabić je pred tekmo dejal, da ima Olimpija tudi slabosti, ki jih bodo morali njegovi varovanci izkoristiti, veliko pa bodo stavili zagotovo tudi na vročega Mirlinda Dakuja, pri katerem je nov trener očitno uspel znova obuditi strelsko formo. Daku si z Vipotnikom iz Maribora deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev, saj sta oba v polno merila 14-krat. Sobočani zaradi kazni rumenih kartonov pogrešajo Amarja Beganovića, pri Olimpiji pa zaradi podobnih razlogov ni v kadru Justasa Lasickasa. Srečanje v Fazaneriji vodi sodnik Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka.

4: Po prekršku nad Kuzmićem je prosti strel izvedel Mihael Klepač, ki je bil že v nekaj nevarnih situacijah. Žoga je po predložku končala v naročju ljubljanskega vratarja. 

12: GOL 0 : 1 Mario Kvesić! Po intervenciji VAR-a je Borošak dosodil enajstmetrovko za Olimpijo. Žoga je namreč zadela v roko Šarića, ki je nespretno blokiral poskus predložka Olimpije. Kvesić je z dvanajstim zadetkom letos premagal Mihelaka za vodstvo Olimpije.

15: Po nevarnem predložku Klepača so enajstmetrovko zahtevali tudi črno-beli, saj naj bi bil na nedovoljen način oviran Daku. Le kot za Muro.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

16: GOOOL 1 : 1 Niko Kasalo! Po uigrani akciji iz kota je s prekrasnim zadetkom v polno meril 17-letni Niko Kasalo, ki je zunaj 16-metrskega prostora zabil pod prečnik gola ljubljanskega vratarja. Rezultat izenačen. 

27: Menjava pri Olimpiji: Krdžalić namesto poškodovanega Krefla. 

28: Po predložku Kasala z leve strani z glavo iz bližine strelja Cipot, z obrambo se je izkazal Vidovšek, vendar morebitni zadetek tako ne bi veljal, ker je bil Cipot v prepovedanem položaju. 

31: Velika sreča zdaj za Muro! Sualehe je z izjemnim udarcem z daljave zadel vratnico, odbitek pa je Sešlar poslal le nekaj centimetrov mimo gola že nemočnega Mihelaka. 

33: Še enkrat velika sreča za Muro. Kvesić je pobegnil po levi strani, prodrl v sredino in z desnico tudi on zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo poslal Rui Pedro, ki pa je bil v prepovedanem položaju, zato gol ne velja. Domači puščajo preveč prostora za hitre protinapade Olimpije. 

35: Znova v priložnosti Rui Pedro, ki mu je tokrat Mihelak strel ubranil, a je bil igralec Olimpije tako ali tako spet v prepovedanem položaju. 

38: Po podaji z desne strani je bil v priložnosti Daku, ki pa ni dobro zadel žoge.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

40: GOOOOL 2 : 1 Kai Cipot! Enostavna akcija Mure. Potem ko je Sadriu iztržil kot, je tega izvedel Klepač, pred vrati pa je najvišje skočil Cipot, ki je bolj z ramenom kot z glavo poslal žogo v levi zgornji kot. Zadetka se je razveselil tudi njegov brat Tio Cipot, ki srečanje spremlja s tribune. 

45: Dve minuti dodatka. 

45+2: Konec prvega polčasa. 2 : 1.

Dobra tekma, pravi derbi. Vse je še odprto v drugem delu.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

46: Začetek drugega polčasa.

46: Mihelak zdaj z izvrstno obrambo rešuje Muro, potem ko Sešlarjevo preigravanje ni uspel zaustaviti nihče iz domače obrambe, po podaji pa je Kvesić poskušal s plasiranim strelom po tleh v sam kot.

48: Nova enajstmetrovka za Olimpijo in rdeči karton za Kuzmića! Slednji je v kazenskem prostoru Mure na tla spravil Kvesića in Borošak je spet pokazal na belo piko, izključitev Kuzmića pa je nedvomno prestroga, saj prekršek ni ni bil prav nič oster. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

50: Kvesić pa z 11 metrov pošilja žogo mimo vrat! Okroglo usnje si je najprej nastavljal Sešlar, nato pa je do njega prišel Kvesić in sam izvedel enajstmetrovko. In jo tudi zapravil. Vendar Mura zdaj nadaljuje samo z desetimi igralci. 

57: Dvakratna velika priložnost za goste: po podaji Sualeheja z leve strani je z glavo odlično streljal Elšnik, Mihelak se je znova izkazal z obrambo, odbitek pa je poskušal v gol pospraviti Kvesić, a je zadetek s hitrim blokom preprečil Cipot in poslal žogo v kot. 

mura, olimpija
alesfevzer.com
Mura : Olimpija

59: Kar štiri menjave pri Muri: Balažic, Kous, Zličić in Šimkus namesto Klepača, Tripija, Kasala in Šarića. 

61: Rumeni karton Sadriu. 

68: Dvojna menjava pri Olimpiji: Bristrić in Aldair namesto Sualeheja in Ruija Pedra. 

70: Rumeni karton Estrada zaradi grobega starta nad Mihelakom. Rumeni karton tudi za Dakuja zaradi ugovarjanja. 

79: Po podaji Elšnika z glavo strelja Bristrić, a točno v naročje Mihelaka. 

80: Dvojna menjava pri Olimpiji: Nukić in Milović namesto Kvesića in Sešlarja. 

83: Rdeči karton za Doffa! Daku je prestregel žogo in pobegnil proti vratom, Doffo pa ga je ujel in objel ter ga spravil na tla kot zadnji mož obrambe. Upravičena izključitev branilca Olimpije. Moči so sedaj spet izenačene.

86: Sedaj so ponoreli na rezervni klopi Mure, ker Borošak ni dosodil enajstmetrovke zaradi domnevnega prekrška nad Dakujem. Vendar je treba priznati, da je tu sodnik imel prav.

87: Izjemna obramba Mihelaka po natančnem strelu Milovića z lobom z glavo.

88: Menjava pri Muri: Petković namesto Šimkusa, ki je imel težave zaradi krvavenja iz nosu, potem ko ga je s komolcem udaril Aldair.

89: Še enkrat dobro posredovanje Mihelaka po strelu Elšnika.

90: Štiri minute dodatka. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

92: Znova izjemna obramba Mihelaka po strelu Nukića iz bližine.

94: Konec tekme. 2 : 1.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Zmaga Mure. Izjemno napeta, dramatična in razburljiva tekma. Črno-beli pa so si tri točke prislužili z lepima zadetkoma v prvem ter fanatično bojevitostjo in fenomenalnimi obrambami Mihelaka v drugem polčasu. Poraz za Olimpijo ni tragičen, saj ima še lepo prednost na prvem mestu, čeprav sta se po koncu dvoboja v besedni dvoboj zapletla tudi oba stratega, Riera in Grabić. To je bil pravi obračun za konec tega dela prvenstva, saj sedaj sledi odmor do 1. aprila zaradi reprezentančnih tekem. Mura bo 2. aprila gostovala v Domžalah.  

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

"Občutki so izvrstni. Čeprav smo bili v drugem polčasu z igralcem manj, smo izjemno garali in ves čas verjeli v našo zmago. In to nam je hvala bogu tudi uspelo. Glede svojega gola pa lahko rečem, da pri sprejemu žoge na 16 metrov od gola nimaš kaj razmišljati. Najprej mora biti prva misel strel na gol in šele nato podaja. Trener Grabić mi je po koncu tekme čestital, v razburjenju in veselju pa sem pozabil, kaj mi je še vse rekel. Zmagali smo, to je najpomembneje," se je po srečanju smejalo mlademu in simpatičnemu Niku Kasalu.

nš-mura nk-olimpija fazanerija prva-liga-telemach nogomet derbi