vestnik

(FOTO) Črno-beli pahnili Slavica v težave: Radomlje - Mura 1 : 2

Vestnik.si, 20. 4. 2024
Loris
NK Radomlje : NŠ Mura
Šport

V 32. krogu prve lige so nogometaši Mure gostovali pri starem znancu, ki je pred kratkim kot trener prevzel moštvo Radomelj. Dvoboj se je igral v Domžalah, črno-beli pa so z uspelo zamenjavo v drugem polčasu končno spet iztržili vse tri točke. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Kalcer Radomlje: Velić kap., Posavac, Korun, Dobrovoljc, Marković, Gnjatić, Moses, Malenšek, N'Landu, Šošić, Kukovec. Trener: Darjan Slavic.

Mura: Mihelak, Cipot, Pucko, Sadriu, Cottrell, Šarić, Maroša kap., Proleta, Kurtović, Turudija, Nuhanović. Trener: Anton Žlogar. 

Srečanje vodi Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka. 

1: Začetek tekme.

2: Zmeda v kazenskem prostoru Mure: po predložku Šošića z leve strani je s svojih vrat poletel Mihelak in odbil žogo v Kukovca, obenem pa s kolenom zadel Pucka, okroglega usnja pa ni uspel iz neposredne bližine v mrežo pospraviti Malenšek. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris Cipot
NK Radomlje : NŠ Mura

7: GOOOL 0 : 1 Amadej Maroša! Črno-beli so izkoristili napako domačih. Cottrell je ukradel žogo neprevidnemu Gnjatiću in takoj zaposlil Marošo, ta pa je z desnico poslal žogo tik ob desni vratnici v mrežo. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris Cipot
NK Radomlje : NŠ Mura

10: Rumeni karton Turudija. 

11: Priložnost za domače: po prostem strelu Šošića je z glavo nevarno skušal streljati Dobrovoljc, a meril za las nenatančno, Kukovec pa ni bil dovolj hiter, da bi še spremenil smer žogi. Po akciji pregled še v sobi VAR, ampak je bilo vse regularno. 

30: Po kotu Mure z leve strani je Velić izpustil žogo, kljub daljšemu pritisku pa gostje niso uspeli iztržiti ničesar konkretnega. 

36: Rumeni karton Proleta. 

37: GOL 1 : 1 Uroš Korun! Črno-beli so zakrivili prekršek na robu kazenskega prostora. Šošić je zelo nevarno izvedel prosti strel, Mihelak je sprva odbil žogo v prečnik, od koder se je odbila do Mosesa, ki je streljal z glavo in prav tako zadel prečnik, odbita žoga pa se je od glave Koruna nekako le skotalila v mrežo. Precej nesreče za Muro in veliko sreče za Radomljane. 

45: Dve minuti dodatka. 

47: Po še enem prostem strelu Šošića sta v kazenskem prostoru padla Turudija in Gnjatić in obležala na tleh. Sledil je krajši pregled, nato pa je Borošak dosodil konec prvega dela.  

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris Cipot
NK Radomlje : NŠ Mura

46: Začetek drugega polčasa. 

53: Kurtović je iz idealnega položaja streljal visoko prek vrat. Je bil v prepovedanem položaju? To več ni pomembno. Vsekakor pa precej slab uvod drugega dela črno-belih. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris
NK Radomlje : NŠ Mura

59: Dvojna menjava pri Muri: Antolin in Kyziridis namesto Turudije in Šarića. 

60: Menjava tudi pri Radomljanih: Krolo namesto Mosesa.

70: Kyziridis, ki je že prej zagrozil s predložkom, je po krajšem preigravanju sprožil z desnico, a so žogo odbili branilci domačih. Drugače zelo slab in dolgočasen drugi polčas. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris Cipot
NK Radomlje : NŠ Mura

72: Menjava pri Muri: Čakš namesto danes dobrega Cottrella.

73: GOOOOL 1 : 2 Robert Čakš! Odličen nos Žlogarja. Čakš se mu je po vstopu v igro takoj zahvalil z zadetkom. Maroša ga je s svoje polovice izjemno natančno zaposlil z globinsko podajo, visoki napadalec pa je prodrl mimo Dobrovoljca in nato mirno z desnico poslal žogo mimo Velića v mrežo.  

74: Trojna menjava pri Radomljah: Hrvoj, Cruz in Letaj namesto Posavca, Markovića in Malenška. 

81: Še zadnja menjava pri domačih: Cerar namesto N'Landuja. 

82: Po predložku Dobrovoljca z leve strani je atraktivno na prvo poskusil Šošić, vendar je strel lepo ukrotil Mihelak. 

84: Rumeni karton Gnjatić. 

90: Štiri minute dodatka.

91: Nevaren strel Letaja z razdalje, Mihelak pa je šele v dveh poskusih umiril žogo. 

93: Menjava pri Muri: Lamy namesto Maroše, ki se je danes izkazal z golom in asistenco za gol. 

95: Rumeni karton Mihelak. 

95: Konec tekme. 1 : 2. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris Cipot
NK Radomlje : NŠ Mura

Zaslužena zmaga Mure, ki je v spomladanskem delu prvenstva še drugič zmagala na stadionu v Domžalah. Sedaj se lahko mirno pripravi na četrtkovo polfinalno pokalno tekmo z Rogaško. Darjana Slavica pa z Radomljani čaka hud boj za obstanek. 

nk-radomlje, nš-mura, 1
Loris
NK Radomlje : NŠ Mura

plt 32.-krog radomlje mura darjan-slavic