vestnik

Katastrofa črno-belih v praznem Ljudskem vrtu: Maribor - Mura 5 : 0

Vestnik.si, 9. 4. 2024
Loris Cipot
Maribor : Mura.
Šport

Na uvodni tekmi 30. kroga prve lige je Mura gostovala pred praznimi tribunami Ljudskega vrta pri Mariboru, ki se še naprej s svojimi privrženci obnaša, kot da je žrtev velike zarote, namesto da bi se sramoval početja svojega navijača, ki je poškodoval šest ljudi, in ki ga nihče ni želel prijaviti. A namesto da bi črno-beli vsaj malo zagrenili razpoloženje vijoličastih, so se skoraj povsem predali že v prvem polčasu in si v nadaljevanju privoščili sramotno predstavo. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Maribor: Bergsen, Šoštarič Karič, Vidmar, Strajnar, Širvys, J. Repas, Vrhovec kap., Iličić, Barišić, Soudani, Jakupović. Trener: Ante Šimundža. 

Mura: Mihelak, Sadriu, Antolin, Maruško kap., Šarić, Maroša, Proleta, Kurtovič, Trontelj, Kyziridis, Čakš. Trener: Anton Žlogar.

Srečanje vodi Dejan Balažič iz Ljubljane.

1: Začetek tekme. 

6: V trku s Soudanijem je na tleh obležal Antolin, ki je dobil močan udarec v koleno. 

9: Mihelak rešuje Muro z izvrstno obrambo ob strelu Repasa, ki je bil v idealnem položaju po podaji z desne strani. Sobočani povsem po nepotrebnem puščajo preveč pobude in prostora domačim. 

15: Po predložku Jakupovića z leve strani je z glavo streljal Soudani, vendar mimo vrat.

16: Menjava pri Muri: Antolin ni mogel nadaljevati, zato ga je zamenjal Nuhanović. 

18: Iličić napol s podajo napol s strelom proti vratom, a je bil Mihelak na pravem mestu. 

20: GOL 1 : 0 Hilal Soudani! Zgodilo se je neizogibno. Iličić je podal z desne strani, Soudani pa je bil povsem sam in zadel iz bližine z glavo. Ni jasno, zakaj se je Mura odločila za takšno neumno taktiko branjenja, v kateri je letos tako ali tako zelo slaba, kar se je sedaj lepo videlo ob golu, ko so bili trije obrambni igralci gostov daleč stran od Soudanija. 

22: Nov strel Soudanija, toda tokrat Mihelak brani.

24: GOL 2 : 0 Hilal Soudani! Po globinski podaji je po levi strani pobegnil Barišić in z zunanjim delom stopala podal do Soudanija, pred katerim je Mihelak odbil žogo ravno v telo napadalca vijoličastih, od katerega se je odbila v mrežo. Ob tako strahopetni in nebojeviti taktiki se Muri vsaj v tem prvem delu ne piše nič dobrega. 

29: Po strelu Iličića z levico je žoga odvihrala mimo desne vratnice. 

32: Končno strel tudi Mure. Po desni strani je prodrl Trontelj in se odločil za diagonalni poskus po tleh, a meril mimo vrat.  

39: Po dobrem preigravanju na levi strani je Kyziridis poslal žogo proti glavi Čakša, ki pa je bil pred vrati malce prenizek. 

45: Dve minuti dodatka. 

45+2: Konec prvega polčasa. 2 : 0.

Maribor je brez večjih težav prišel do ugodnega vodstva ob zelo slabi predstavi Mure, ki je malce več življenja pokazala šele v zadnji tretjini. In se lahko vpraša, zakaj ni podobno igrala že od samega začetka. Glede na videno zaostanek z dvema goloma niti ni tako slab, bo pa morala v drugem delu dvigniti svoj nivo za najmanj dve stopnji, če želi iztržiti vsaj točko.

mbmura
Loris Cipot
Maribor : Mura.

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Pucko in Lamy namesto Maruška in Kyziridisa. 

50: Maroša je sedaj močno nastreljal Šoštariča Kariča v glavo, ki je padel kot pokošen. Po nekajminutni pomoči je vendarle vstal in počasi nadaljuje z igro. 

58: Rumeni karton za trenerja Anteja Šimundžo, ki je nasul preveč kletvic sodniku ob prekršku Vidmarja nad Marošo. 

59: Po kotu je Trontelj malce ogrozil vrata domačih in Bergsen je moral izbiti žogo. 

59: Lamy je poskusil z leve strani s predložkom, Bergsen pa je moral v letu znova odbiti žogo.

60: Rumeni karton Trontelj zaradi grobega prekrška nad Barišićem.

61: Dvojna menjava pri Mariboru: Lorber in Božić namesto Vrhovca in Barišića.

65: Menjava pri Muri: Kasalo namesto Šarića. 

66, 67: Prav neverjetno, kako Mura sedaj ni dobila zadetka. Najprej je Božić z izjemno podajo po tleh pred vrati našel Iličića, ki ni uspel premagati Mihelaka. Nato je Šoštarič Karič zadel vratnico, z desne strani je potem iz bližine streljal Jakupović, a se je Mihelak znova izkazal z obrambo. Za konec je z daljave streljal še Iličić, a je Mihelak izbil žogo v kot.

68: GOL 3 : 0 Arnel Jakupović! No, zdaj pa vendarle več ni bilo sreče. Po zmedi v obrambi Mure je streljal Lorber, žoga pa se je rahlo odbila od noge Pucka v nogo Jakupovića, od te pa v mrežo. 

69: Menjava pri Muri: Jovićević namesto Čakša.

70: GOL 4 : 0 Marko Božić! Božić je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadel z desnico. 

74: GOL 5 : 0 Arnel Jakupović! Po napaki Nuhanovića je po desni strani prodrl Repas, preigral Pucka in poslal predložek proti Jakupoviću, ki je z glavo streljal najprej v tla, od koder se je žoga preko Mihelaka odbila pod prečnik. 

75: Trojna menjava pri Mariboru: Ž. Repas, Bourles in Dizdarević namesto J. Repasa, Soudanija in Iličića.

81: Rumeni karton Strajnar.

90: Konec tekme. Sodnik se je usmilil Mure in takoj zaključil s srečanjem. 5 : 0. 

mbmura2
Loris Cipot
Maribor : Mura.

Katastrofalna predstava črno-belih, ki so v začetku drugega polčasa malce bolj pritisnili proti vratom vijoličastih, kmalu zatem pa neslavno popustili in dobili zasluženo porcijo zadetkov. Na celi tekmi niso uspeli sprožiti niti enega samega strela v okvir vrat nasprotnika. Za tokratno vodenje in igro si trener in igralci ne zaslužijo ničesar drugega kot najhujše kritike. Maribor je praktično odigral trening tekmo in si izdatno popravil razliko v zadetkih.  

30.-krog plt maribor-mura ljudski-vrt prazne-tribune