vestnik

(VIDEO) Šampionke zmagale tudi za konec: ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija 2 : 1

Vestnik.si, 21. 5. 2023
Aleš Cipot
Slavje po tekmi
Šport

V zadnjem krogu slovenske ženske lige sta se v Fazaneriji merila Mura Nona in Olimpija. Derbi razen prestiža ni odločal več o ničemer, saj so črno-bele že osvojile naslov državnih in pokalnih prvakinj. A pred prejemom pokala so domače še enkrat potrdile naslov. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Srečanje vodi Lukas Gregorinčič iz Ljutomera. 

ŽNK Mura Nona: Kocijan, Rozmarič, E. Kos, Silva Bomfim, Korošec, Kolbl kap., Vasović, Klopčič, Dolinar, De Jesus Matos, L. Kos. Trener: Robert Berendijaš.

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

ŽNK Olimpija Ljubljana: Petrović, Dimitrijević, Kralj, Vindišar, Bratuša, Balažic, Rogan, Georgiou, Makovec, Križaj, Milović kap. Trener: Zlatko Gabor.

1: Začetek tekme. 

4: GOL 0 : 1 Izabela Križaj! Po podaji Milovićeve je predolgo s strelom oklevala Makovčeva, tako da ji je žogo že odvzela Rozmaričeva, ki pa jo nato nespametno in še enkrat Milovićeva podala do Križajeve, ki je zadela z diagonalnim strelom. 

7: L. Kos zahteva prekršek za najstrožjo kazen, vendar njena želja ni uslišana.

10: GOOOL 1 : 1 Špela Kolbl! Koroščeva je odvzela žogo Dimitrijevićevi in idealno s podajo po tleh zaposlila kapetanko Mure, ki je bila natančna in hladnokrvna s strelom prav tako po tleh. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

15: Strel Kaje Korošec prek vrat. 

20: Rumeni karton Vindišar. 

25: Dimitrijevićeva je v svojem kazenskem prostoru zapletla Koroščevo, ki je padla, vendar se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen. 

27: Po prekršku Silve Bomfim nad Makovčevo so gostje hitro izvedle prosti strel, po strelu Makovčeve pa je Kocijanova dvakrat izvrstno posredovala in na koncu ukrotila žogo. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

31: Kakšna zapravljena priložnost! Po podaji Kolblove je Koroščeva uprizorila pravi prodor, preigrala branilko in idealno nastavila žogo povsem sami Josilene De Jesus Matos, ta pa je skušala premagati vratarko preveč mirno in je za malenkost poslala okroglo usnje mimo vrat.

34: Poskusa domačih: najprej Kolblove, nato pa še z daljave Dolinarjeve, a obakrat je bila na pravem mestu Petrovićeva.

37: Po odlični podaji Lucije Balažic je iz bližine z glavo streljala Makovčeva, a je Kocijanova v dveh poskusih ujela žogo. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

39: GOOOOL 2 : 1 Kaja Korošec! Znova je udarila "ubijalska" dvojica Kolbl - Korošec. Sprva je podajo Roganove prestregla Rozmaričeva, žogo takoj oddala do kapetanke Mure, ki je z "no look" podajo v prostor zaposlila Koroščevo, ta pa je mojstrsko preigrala Petrovićevo in z leve strani poslala žogo v mrežo. 

45: Tri minute dodatka.

45+2: Spet so domače prestregle žogo in v ogenj poslale Koroščevo, ki se je še bolj poigravala z obrambo Olimpije, a jo je tokrat Petrovićeva pričakala pri strelu z leve strani in celo ujela žogo. 

Konec prvega polčasa. 2 : 1. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

46: Začetek drugega polčasa. Menjavi: Eferlova namesto Vasovićeve, Knego namesto Zale Lucije Balažic. 

48: Milovićeva poskuša s strelom z daljave, vendar natančno v roke Kocijanovi.

51: Po "pressingu" domačih je Koroščeva ukradla žogo Dimitrijevićevi in podala do Kolblove, ki je prodrla po desni strani in diagonalno streljala, vendar za malo zgrešila cilj. 

57: Kombinacija sester Kos: Lucija je podala iz prostega strela z desne strani, Evelina pa je streljala z glavo, vendar premalo močno, tako da Petrovićeva ni imela težav. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

59: Rumeni karton Rozmarič. 

61: Dvojna menjava pri Muri: Šoštarič Karič in Rakovec namesto Dolinar in De Jesus Matos. 

64: Rumeni karton Milović.

66: Rumeni karton Petrović. 

68: Milovićeva se je na levi strani otresla Klopčičeve in podala pred vrata, Georgioujeva pa je s peto streljala mimo vrat. 

77: Še ena dvojna menjava pri Muri: Sok in Horvat namesto L. Kos in Rozmarič.

78: Poskus Olimpije z daljave, a naravnost v naročje Kocijanove. 

82: Rumeni karton Horvat. 

87: Menjava pri Olimpiji: Erman namesto Knego. 

90: Pet minut dodatka.

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

93: Po nekajkratnem preigravanju Makovčeve in padcih v kazenskem prostoru, ki pa ji niso prinesli želenega, je bila po napaki Vindišarjeve v priložnosti Kolblova, a se je odločila za preigravanje in pred vrati izgubila žogo. 

95: Konec tekme. 2 : 1. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkOlimpija

Zaslužena zmaga Mure None, predvsem po zaslugi prvega polčasa, ko smo videli zelo dober nogomet, medtem ko je bilo v drugem delu le malo pravih akcij, saj so se domače odločile predvsem za ubranitev rezultata. Navijaška skupina Black Gringos je pripravila pravo baklado za dvojne prvakinje. Sedaj sledi še podelitev pokala najboljšim v državi. 

Medalje podeljujeta predsednik NZS Radenko Mijatović in Lučka Čokl Preis, direktorica marketinga pri Triglavu Zdravje, ki je glavni sponzor slovenske ženske lige. Radenko Mijatović pa je sedaj predal še pokal kapetanki Špeli Kolbl, ki je skupaj s soigralkami proslavila deseti naslov državnih prvakinj. Čestitke!

žnk-mura-nona, podelitev, prvakinje, slavje
Aleš Cipot
Slavje po tekmi

žnk-mura-nona, podelitev, prvakinje, slavje
Aleš Cipot
Slavje po tekmi

sžnl derbi žnk-mura-nona žnk-olimpija-ljubljana